13# A Második Szakasz – Hogyan tréningeljünk?

A gyermekek többsége általában az Első Lélpést követő 1-2 héten belül készen áll a Második Lépésre, ám hogyha a gyermek közel jár a 3 éves korhoz, úgy valószínűleg még ennél is korábban.
Amennyiben úgy látod, hogy a picikéd készen áll a következő lépésre, de a család többi tagja még nem (pl. költöztök, nyaraltok, hosszabb időre vendégek vannak nálatok, egyéb változások… ), úgy érdemes folytatni az Első Lépést mindaddig, amíg eljön a megfelelő idő az új lépésre…
Hogyha úgy látod, hogy a kicsi mutatja minden jelét annak, hogy készen áll és szívesen működik együtt, az Első Lépés műveleteit illetően, úgy a legtöbb esetben egyetlen hét alatt meg tudja tanulni a bilizést!
Nagyon fontos, hogy egy olyan hetet jelölj ki a tréningre, amikor teljesen szabad vagy és képes vagy csakis a gyerekre koncentrálni, ez különösen fontos az első napokban! Tudasd a családod többi tagjával és a barátokkal, hogy tanítani fogod a csemetédet, ezért nem leszel elérhető és lehetőleg látogatásukkal se zavarjanak meg ez idő alatt.
Ha van másik gyermek is, akkor érdemes hétvégén kezdeni a tanítást, mikor a társad ki tud segíteni!
Ahhoz, hogy sikeres legyen a tréning, nem csak neked kell higgadtnak és felkészültnek lenned, de emellett nagyon fontos az is, hogy a többi gyermek illetve a párod boldogok és szintén felkészültek legyenek és a feladatra tudjanak koncentrálni, segítséget nyújtva ezzel neked és a bilizést tanuló csemetének, akinek ez idő alatt állandó figyelemre és támogatásra van szüksége, elsősorban tőled! Ellenkező esetben nagyon könnyen érdeklődését vesztheti.

Comments

  1. Lesz folytatása a leírásnak? Kíváncsian várom! :))

  2. Lesz bizony, hamarosan jön a következő cikk :) Örülök, hogy tetszettek az eddigiek. Nálunk csodát művelt ez a technika. Szep napot, Helga

  3. Még mindig aktuális… :D :D

Speak Your Mind

*