15 gyönyörű Adventi kalendár + 15 ötlet hogy mi kerüljön beléjük ;-)

Mivel szélsebesen közeleg a december elseje, amikor is elkezdjük használni az adventi kalendáriumokat, hoztam ma egy csokorral belőlük, hogy minél többféléből tudj választani. ;-)

Ez itt a személyes kedvencem. Kell hozzá egy nagy ágy, hisz a lábvéghez erősítjük ezt a kalendáriumot. :)

Kis kötött kesztyűket és sapkákat saját kézzel elkészíteni jó nagy munka, de ha van időd, akkor próbáld meg.  Nagyon látványos a színei miatt, a kötött holmi pedig a tél hangulatát hozza.

(Pink Cupcake Vintage)

Vannak akik gyűjtik a konzerves dobozokat, hátha jó lesz még valamire. Hát most jó lesz. :) Papírjától megszabadítva, szépen lefestve, és kis papírcímkéket beszámozva ráaggatva kiteheted a lakásotokba felfűzve egymás után. Egyik legjobb helye a lépne látható módon lehet, lépcsőkorlátra felakasztva.

(Aspen&Brown)

Kicsit északi stílusban  készült ez az agancsos változat, a dobozkák letisztult színe és a csomagolás egyszerű anyaga teszi nagyszerűvé. Az agancs furnér lapból van, ezt kivágni nem nehéz, csak szükséged van hozzá a megfelelő szerszámra. Na jó, ezt ne te csináld, inkább a férfi a  háznál. :) Az agancsok aljára erősíts fel egy nagy szöget amire majd akaszthatod a kis dobozkákat. Szimpla madzagot használj, stílusban ez illik hozzájuk. ;) A dobozkába pedig édességet vagy apró ajándékot tégy.

(Cosas De Palmichula)

Ezeket a papírpoharakat bárhol beszerezheted, én nemrég láttam az egyik hypermarketben. A kis szemecskéket hobby boltban tudod megvenni, az orrocskákat akár festheted is, de filcből kivágva fel is ragaszthatod. A piros fülek papírból vannak, ezt te magad is sodorhatod, de lehet így készen is kapni, szintén hobby boltban.  A fa csipeszre a számokat ragaszd, innentől már könnyű dolgod van. Olyan helyre akaszd ahol mindig látod. ;-)

(Balancing Home)

Szintén konzervdobozból készülnek a következő szett kellékei. Fehérre fesd a dobozokat, a számok mérete és a tipográfiája eltérő legyen, mert így lesz változatosan bájos. :) Tetejükre befőzés szerűen tégy színes papírt, minél színesebb legyen a naptárad. Amikor kész vagy, pakold őket egymásra, a dobozokba pedig édességet tégy.

(RoomEnvy)

Rendhagyó, de nagyon ötletes változat. Vágj ki hosszúkás téglalap alakban filc anyagból 24 darabot. Egyik oldalukra színes mintás textileket, másik oldalukra egy fehér cetlit, rajta az aznapi meglepetés feladattal. Varrj rájuk kis gombot, és az összegombolással erősítsd őket egymáshoz. Minden nap végy le egyet a girlandról.

(Apartment Therapy)

A képen úgy látom iskolatábla elé helyezték, vagy olyan fal elé ami táblafestékkel van lekenve. A 24 kis tárolót itt papírzacskókkal készítsd el. Madzaggal kösd át, hogy a nosztalgikus stílust kövesd ezzel is, és fa ruhacsipesszel fogasd föl a vastagabb madzagra amin majd lóg a 24 db papírzacskó. Ünnepélyesebb hangulatot varázsolhatsz hozzá, ha egy régi komód fölé akasztod ezt a naptárat, a komódra pedig kis üveg edényekbe rágcsálnivalókat raksz.

(MostLovelyThings)

Ennél az adventi naptárnál a mindennapos meglepetés annyira nem is meglepetés, mert maga a spekuláciusz süti az. :) Amit minden nap leveszel egyesével egészen a Szentestéig. Szükséged lesz hozzá egy tekercs frissen tartó fóliára, ebbe tekerd bele egyesével a sütiket, majd a színes kis szalagocskák segítségével fűzd őket össze egymás alá, jó szorosan. A tetejére , amivel fel fogod akasztani, tégy egy színesre festett fa karikát, vagy köss rá egy vastagabb szalagot.

(Sandy Toes & Popsicles)

 advent.

Kézzel hajtogatott borítékot nagyon egyszerű csinálni, a mikéntjét megtalálod itt: The little red house.  Fa csipesszel rögzítsd, üres falfelületre lógasd fel. Minél színesebb és mintásabb, annál szebb dísze lehet a lakásnak.

Az előzőhöz nagyon hasonló ez a borítékos megoldás, de visszafogottabb típusú, hisz itt a  borítékok egyformák, és fehérek. A 24 darab szám viszont lehet színes és eltérő tipográfiájú, ezzel vagányabbá teheted ezt az Adventi naptáradat.

(Design Sponge)

karácsonyi könyv adventi naptár

A fenti megoldás nagyon érdekes. Gyerkőcös szülőknek lehet érdekes, hisz a 24 darab kis csomag 1-1 karácsonyi történetet rejt. Minden este kibontasz egyet, és felolvasod csemetédnek. A közös program és a karácsonyra készülődés egyik legszebb módja. Személyes kedvenc. ;)

Babyccino Kids

Rachels-adventTOPPIC.jpg

A filc nagyon közkedvelt anyag hobbi varrónők körében, mert sok mindent lehet belőle készíteni. Ehhez a naptárhoz rendelkezned kell kis kézügyességgel és varrógéppel. :)

(Apartment Therapy)

2009-11-18-advent.jpg

Engem ezek a dobozok thai étterem elviteles tésztadobozaira emlékeztetnek, de Adventi naptárnak sem rosszak. Te magad is meghajtogathatod őket, de egyszerűbb ha megveszed egy hobby boltban, és csak két fülét hajtod vissza. A másik egymással szemben lévő füleket lyukaszd ki és tégy beléjük egy egy fa pálcát. Rajzolj  a  dobozokra, és írd rá a számokat. Pakold őket egymás mellé a komód tetejére. ;)

(Apartment Therapy)

111909-adventi-tasak-2.jpg

Kis fehér zsákocskák, egymás után felfűzve, majd fellógatva. Egyszerűen nagyszerű, olyanoknak akik nem szeretika  feltűnősködést, még Karácsonykor sem. ;)

(Apartment Therpay)

karácsonyi folyosón ötletek | karácsony | könnyű Karácsonyi ötletek | livingetc | roomenvy

Feljebb láthattál már egy korlátra felakasztható változatot, itt bögrék helyettesítik a konzerves dobozokat. Fektetve akaszd fel őket, így belelátni mit rejtenek.

(RoomEnvy)

Nagy kérdés hogy mit tegyünk a kis zsákocskákba, bögrékbe, konzerves dobozokba, borítékokba, tartókba?  Íme 15 jópofa ötlet:

Adventi naptár töltőanyagok

hűtőmágnesek

 Adventi naptár töltőanyagok

pénz :)

Adventi naptár töltőanyagok

mini autók, ha kisfiad van

Adventi naptár töltőanyagok

mindenféle ünnepi dísz, ha kislányod van

Adventi naptár töltőanyagok

24 darabra felvágott kincsestérkép, ami majd megmutatja Szenteste hogy hol van az ajándék eldugva :)

Adventi naptár töltőanyagok

házi sütemény

Adventi naptár töltőanyagok

24 kedvenc emlék az évből, kis cetlire felírva

Adventi naptár töltőanyagok

ujjbábok

Adventi naptár töltőanyagok

kis szalagok, vagy csatok, hajba valók (kislánynak)

Adventi naptár töltőanyagok

puzzle darabok, 24.-én pedig kirakhatjátok az egész képet belőlük

Adventi naptár töltőanyagok

viccek és találós kérdések

Adventi naptár töltőanyagok

ha gyermeked szeret rajzolni, akkor tollakat, színes ceruzákat, radírokat hegyezőket vagy ecseteket is rejthetsz a kis csomagokba

Adventi naptár töltőanyagok

egy játékszett darabjai

Adventi naptár töltőanyagok

kis könyvecskék

Adventi naptár töltőanyagok

…és a legvégére egy nagyon jó ötlet. :) Írj 24 darab kis kupont, amit a  gyermeked minden nap beválthat Nálad. Pl főzd meg a  kedvenc levesét, vagy vidd el a kedvenc cukrászdájába. Esetleg pakold el sorban a babáit vagy a játékautóit a szobájában. Fontos, hogy minden napra jusson egy ilyen kis kívánság, amit a kupon rejt. ;-)

A kis ajándékok ötleteinek forrása: The Daily Buzz

Jó munkát kívánunk!

Speak Your Mind

*