2. SZÜLETÉSNAP!!

Amennyire készültem erre a napra, annyira jól sikerült! Már hetekkel korábban elkezdtem jegyzetelni, bevásárlólistát írni, nehogy valami lemaradjon. No nem azért, mert olyan különlegeset főztem, vagy sütöttem, csak egyszerűen szerettem volna, ha semmi nem marad ki és minden tökéletes lesz az én kis szerelmem születésnapján.

Nem voltunk sokan és ez alkalommal, két kis rokon gyerkőcöt leszámítva csak felnőttek voltunk. Mex-nek nem volt gondja mindezzel, mivel imád felnőttek közt lenni, látszólag jobban is, mint a vele egykorúakkal. Még a 3. születésnapját is szeretnénk hasonlóan tartani, aztán az óvodából már biztosan lesznek kisbarátai, akiket meghívhatunk a 4. szülinapjára. Húúúú.. de elcsúsztam az időben :)

Szóval visszatérve a ketteshez, meghívtuk a szintén Angliában élő unokanővéremet és családját, valamint néhány barátunkat, akik nagyon szeretik Mókust. Rajtuk kívül pedig a keresztszülők is itt voltak természetesen. A legnagyobb meglepetés azonban (még számomra is) az én jó Anyukám volt, aki Mex születésnapja előtt egy nappal megjelent a semmiből!! :) Nagy-nagy meglepetés volt, főleg, hogy körülöttem mindenki tudott róla, csak én és Csibe nem :) Kisfiam, mikor meglátta a nagyiját, csak boldogan nézte őt és (nem viccelek) másfél percen keresztül, folyamatosan csak azt mondta egymás után, hogy “mama, mama, mama…” és közben le nem vette róla a szemét! :) Nagyon boldog volt mindkettő, mert borzasztóan imádják egymást!

Szóval lett egy segítségem, aki nélkül fogalmam sincs, hogyan csináltam volna meg mindent és lettem volna készen időre.
A tortát már péntek este elkészítettük hugicámmal, amely ezennel egy szuper Dumbo-s torta lett (mert ugye most az elefánt a nyerő). Valójában ő készítette, én pedig segédkeztem a 6 órás mutatványban. Közben elkészítettem másnapra a lepénytésztát és a szendvicskrémeket.
Reggel korán nekiálltam, mikor Anyum már készen volt egy nagy adag saját készítésű, ízletes kiflivel. A menü tehát három adag lepény volt, három különböző feltéttel, valamint halkrémes szendvics sok-sok friss zöldséggel, és pici, gyerekeknek való csigaszendvicsek. Lett volna tojáskrémes is, csak valamiért híg lett másnapra és a sűrítéssel elrontottam, úgyhogy ment az egész a kukába :( Süteménynek répatortás muffint készítettem, valamint egy extra tortát (csak tőlem), egy kicsi répatortát :)

Tudom, hogy Mókus még kicsi ehhez, de én mégis szerettem volna meglepetést okozni, szóval elküldtem őt és az apukáját vásárolni, amíg itthon feldíszítettük a nappalit. Behangoltam a gyerekdalokat, hogy csak az szóljon egész nap (hetekig válogattam és gyűjtöttem őket mindenhonnan, így lett egy nagy csomó)
Mikor megérkeztek a fiúk, már mindenki itt volt, a nappali díszben, torták és egyéb finomságok bekészítve, ajándékhegyek az asztalon. Kisbabám nézett egy nagyot, aztán máris a lufikat csodálta, meg a sok-sok embert maga körül :) Elénekeltük a dalt, “boldog szülinapot”, majd Csibe megkapta a tortákat és a gyertyákkal küzdött egy darabig :) Nagy nehezen és egy kis segítséggel végül sikerült kioltani mindet, majd következhetett az ajándékbontás. Jó ég… mennyi csomag volt!! Átrágtuk magunkat néhányon és kezdődhetett a nagy játék! A bontogatásban és az egyes játékok összeszerelésében Balázs, a kis unokatestvér is segédkezett, majd nagyon jól eljátszottak Mókussal.

A gyerkőcökön kívül a vendégek jól érezték magukat,  szerencsére mindenkinek nagyon ízlett minden és ami megmaradt, az jól jött másnap, tehát semmi nem veszett kárba (a tojáskrémet leszámítva). Volt, aki segédkezzen, ugyanis unokanővéremék nálunk töltötték az éjszakát és az egész vasárnapot! 3 órányira laknak tőlünk, tehát nincsenek túl közel, sajnos. Nagyon jól éreztük magunkat velük, boldog vagyok, hogy itt voltak! Vasárnap délelőtt ellátogattunk a Stonehenge-hez, majd együtt ebédeltünk, délután vásárolni mentünk a Kingával kettesben, aztán nagyokat beszélgettünk a nappaliban. Sötét volt már, mikor haza indultak.

Az egész születésnap nagyon jó volt, Mókus sok-sok szép ajándékot és annál is több extra szeretetet kapott! Boldog hétvége volt, az biztos! Ezúton is köszönöm minden drága résztvevőnek az ittlétet és a szép ajándékokat, valamint Anyukámnak külön a sok-sok segítséget! :)

Comments

  1. Nagyon meghatodtam amikor olvastam ezt a bejegyzest! Sutott belole a szeretet!!! mar en is ugy varom, hogy igy keszulodhessek Bence fiam elso szulinapjara!!! mar nincsen is olyan messze februar 16. :) Utolag is boldog szulinapot Mexnek :)

  2. Aranyos vagy :) Szuperjó dolog, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer valaki más születésnapját jobban fogom várni, mint a sajátomat :D

Speak Your Mind

*