22 Csodálatos karácsonyfadísz, melyet a gyerekek is imádnak elkészíteni!

A karácsonyfadíszek száma egy kreatív, kisgyermekes családban általában évről-évre gyarapszik, hisz a csodaszép, kézzel készített díszek többségét el lehet tenni a következő évekre is :) Ezekből a szépségekből sosem elég és mindig gyönyörrel tölt el, mikor ránézek a ragyogó fára, mely az általunk készített csodáktól díszeleg :)

Papírgurigákból készült jópofa hóember díszek. Fehér festéken kívül csak néhány gombra, különböző textil darabokra és egy kis ragasztóra lesz szükséged, hogy elkészítsd! A szemet és orrot kivághatod dekorgumiból, kartonból, de akár meg is rajzolhatod/festheted.

Forrás: Craft Snob

Forrás: Craft Snob

Guriga alapanyagból persze nem csak hóember készíthető, hisz annyi téli-karácsonyi karakter van még, akiket megalkothattok!! :)

Forrás: Parents

Forrás: Parents

Fehér fonalgurigából és filc fülekből készült jegesmaci buksik :) A szemek gyöngyök, a nózi pedig pompon. Hihetetlenul aranyos :)

Színes raffiával, csillag formára kötözött kicsi faágak. (Ragasztani azért ne felejtsd el a gallyakat) :)

Formára vágott kartonpapír alap, rá pomponok, ragasztóval felerősítve és már mehetnek is a fára a szép, új díszek :)

Forrás: Parents

Forrás: Parents

Ezeknek az édes kis manóknak a megalkotásához előszöris egyenként két szál zseníliadrótra lesz szükséged, melyet félbe hajtva fűzöl át a nagy fagolyón, amely a fej. Felül maradjon a hurok, alul pedig négy szál drót lóg kifelé. Az első kettőre fűzz apróbb gyöngyöket, ezek lesznek a kezek. A másik kettőre először egy nagyobb gyöngyöt fűzz, amely a pocakja lesz, végül ugyanúgy fűzd fel a kisebb golyókat lábak gyanánt. A sapija filcből készült kis fordítött tölcsér forma. A sála lehet bármilyen textil, de ha van otthon filc, az lesz a legszebb!

Karácsonyi nyalóka drótokból és gyöngyökből :)

Kartonból, vagy filcből készült, gombokkal díszített szépséges koszorú. Használj hullámos ollót, vagy papírhoz akár használhatsz hullámozott szélű kör formájú lyukasztókat is.

Zseníliadrótra fűzött gyöngyök. Csavard egy ceruza köré, hogy ilyen szuper spirál formája legyen!! :)

Forrás: Meredith

Forrás: Meredith

Papírcsigákból összeragasztott karácsonyi nyalóka, szalaggal átkötve. Nézd meg itt, hogy hogyan kell csinálni ezeket a papírcsigucikat.

Forrás: Comefare

Forrás: Comefare

Jópofa kis toboz-manók :) A feje lehet pl. fagolyó, de akár magad is gyúrhatod szárítható só-liszt gyurmából. A sapija és sálja filcből készült.

Forrás: Design Skool

Forrás: Design Skool

Festett dió és mandula :) A szalagok gombostűvel lettek ráerősítve. Nagyon helyes kis díszecske :)

Forrás: The Purl Bee

Forrás: The Purl Bee

A nagyobb gyerkőcök kedvelni fogják ez a projektet. Csíkokra vágott filcet, harmonikába hajtogatva felfűzni. Nem is bonyolult, igaz? Ha van otthon varrógéped, a közepét előre végig varrhatod cik-cakkosan, hogy még mutatósabb legyen.

Csomagold be! Megunt, megkopott gömbök új élete :)

Só-liszt gyurma mancslenyomat, száradás után Mikulásnak festve :) Készítheted akár egyszerű kartonból is!!

Forrás: CBC

Forrás: CBC

Újrahasznosítás!! Átlátszó, hulladéknak szánt műanyag flakonokból kivágott körök, selyempapír darabokkal tele ragasztva, csillámporral megszórva. Igazán aranyos ötlet :) (részletek a forrás oldalon)

Jégkrémes pálcikákból készült fenyőfák

Forrás: Craft Passion

Forrás: Craft Passion

Hungarocell kúpokra tekert fonalak, szalagokkal, pomponokkal, glitterekkel és gyöngyökkel díszítve. Szépséges karácsonyfa formájú díszek.

Aki kedveli a tengeri kütyüket, az használhat kagylókat is alapanyagként. Glitterezd, gyöngyözd, lógasd fel!

Hóemberré alakított cd lemez. Fesd fehérre, ragassz rá gombokat, kavicsokat, az orrának pedig csavarj narancsszínű papírból répát :)

Régi pólókból vágott csíkok, vagy fűzők használatával fonott karácsonyfadísz

Faágakból csillagformává alakított, cérnával kötözött szépséges dekoráció, dísz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speak Your Mind

*