24 Nagyszerű ötlet Karácsonyi ajándékok csomagolásához

A csomagolás többnyire az ünnepi készülődés legutolsó fázisa, legalábbis nálunk szinte mindig így van. Mivel most épp hétvégére esnek az utolsó előtti napok, így biztos vagyok benne, hogy sokan ezeket a napokat használják ki és csomagolják be az ajándékokat. Ehhez hoztam most néhány remek ötletet, melyek közül magad is biztoan megtalálod a számodra legszimpatikusabbat.

Én személy szerint főleg a natur dolgokat részesítem előnyben, ezért is választottam elsőnek ezt a natur papíros, egyszerű zsinórral átkötött és végül egy tobozzal díszített megoldást. Hangulatos, mégis egyszerű karácsonyi csomagolás.

Papírcsíkokból formált, gombbal összetűzött virág, mint dekoráció a csomagolásra. Az egyik papírcsíkra üzenetet is írhatsz :) Használhatsz bármilyen színű alapcsomagolót, bár nekem kimondottan tetszik a szürke-fehér-piros összeállítás.

Pöttyös, papírterítős, csengős :)

Egy újabb natúr, vagy akár ECO csomagolás. Ragasztópisztollyal egymáshoz erősített, fenyőt formázó faágak, zsinórokkal átkötözve, végül az ajándékra ragasztva. Igazán egyedi megoldás.

Csomagolj Karácsonykor is romantikusan :) Fehér, nyomott mintás csomagolópapír, natúr zsinórral és virágos textil csíkokkal átkötve. No meg persze az elmaradhatatlan karácsonyi gömbök, megintcsak pink színben :)

Külön cimkézés helyett díszítsd az illetőnek szánt nevével. Pepecselős, ha kottafüzetből, vagy térképből szeretnéd kivágni a betűket, de ha van otthon öntapadós változatod, akkor érdemes azokat használnod :)

Klasszikus csomagolás arany és ezüst színek használatával, egy kis fehérrel megtörve.

Fagombot akár magad is késízthetsz, ha van egy ügyeskezű férjed és megkéred, hogy egy friss faágból vágjon neked néhány “szeletet”. Ezután már csak gomblyukakat kell fúrni rá, picit megcsiszolni és már készen is van. Ez a csomagolás szintén nagyon egyszerű, ha megvan az alapanyagod. Fehér csomagolópapír, natúr zsinór és a gomb.

Ismét egy nagyon egyszerű megoldás. Natúr papíron, fehér filctollas felirattal, kerti bokorról csípett kis zölddel :)

Kis extra papírral és filctollal ilyen csuda aranyos kis jegesmacikat varázsolhatsz a becsomagolt ajándékokból :) A gyerekek imádnák!! A forrás oldalon még több vaciációt láthattok!

Kislányoknak talán a legcsinosabb megoldás ez a szalagra fűzött gyöngyös csomagolás :) Nagyon szép, és megint a natúr alap csomagoló :)

Kottás-melltűs, csodaszép karácsonyi csomagolás :) Elsősorban hölgyeknek :)

Masnitésztával és natúr zsinórral átkötött, fehérbe burkolt csomagok. Ha a tésztát előre lefújod arany színnel, akkor még ennél is dekoratívabb és ünnepibb hangulatú lehet :)

Díszítsd mézeskaláccsal :)

Most komolyan.. létezik olyan projekt, ahol nem lehet használni a csodálatos washi tape-t? :) Egyszerűen felragasztod sorba a kis téglalapokat egy zsinórra, majd háromszögűre vágod őket egy ollóval :)

Színes szalagokkal és karácsonyi nyalókákkal díszített szépséges ünnepi csomagolások

Ceruza radírjával nyomdázott minták a (természetesen) natúr csomagolópapíron :) Hát nem nagyszerű?

Raffia, az örök! Minden  csomagolásonn jól mutat. Külön szalaggal, vagy nélküle!

Díszítsd só-liszt gyurmából készült csillagal/hópehellyel/karikával, stb…

Fehér, natúr és fa. Letisztuld és gyönyörű!!!

Cik-cakkosra vágott textillel és színes szalagokkal átkötött papírzacskóba burkolt karácsonyi ajándékok :)

A gyönyörű fehér!! Minden fehér :)

Fehér papir, fenyőzöld szalaggal :)

Díszítsd pici koszorúba kötött fenyőággal a karácsonyi csomagolást

 

 

 

 

Speak Your Mind

*