25 Szépséges Karácsonyi DIY Képeslap

A Karácsonyi lapok küldése szerencsére már kis hazánkban is egyre népszerűbb, bár még mindig nem közelíti meg Angliát, ahol az év végén beindul a “kártyaőrület”… A családok (családonként) több száz kártyát kapnak és küldenek szét, és ez bizony nem ritka errefelé. Sőt! Még a szomszéd is megkapja a maga is képeslapját :)

Remélem, hogy ezek a gyönyörű, házilag elkészíthető DIY (do it yourself, azaz csináld magad) Karácsonyi képeslap ötletekből Te magad is inspirálódsz és elkészíted az idei kártyáidat :)

Alapnak használhatsz egyszerű fehér, vagy színes karton papírt. A4-es, vagy A5-ös méretben, félbe hajtva, hogy nyitható legyen.

Forrás: Carried Away

Forrás: Carried Away

Szépséges gyöngyökből és masnira kötött széles szalagból. Elbűvölő képeslap Karácsonyra :)

Forrás: Frolic!

Forrás: Frolic!

Érdemes a hónap második felében elküldeni ezeket a kártyára kötözött, szépséges ágakból készített apró koszorúkat, hogy a célszemélynél tovább friss maradjon. Szárítva sem lehet rossz, nálam pl. a rozmaring gyönyörűen kiszárad. Egyetlen hátránya, hogy potyog. Tehát lehetőleg frissen! :)

Forrás: Tot school

Forrás: Tot school

Rajzold meg!! :) Használj csillámos-zselés tollat, hogy még szebb legyen!

Fehér kártyán csodaszépen mutatnak ezek a textilből kivágott formák.  Használhatsz hagyományos ollót, vagy cikcakkosat, felvarrhatod kézzel, de akár ragaszthatod is, átkötheted zsinórral, vagy ha úgy jobban tetszik, ragaszthasz rá madzagból, vagy egyéb szalagból kötött masnit :)

Pengével szalag szélességű vonalakat vágj piramis formában, majd fűzd bele a szalagot. Remek megoldás!

Forrás: Paige Russell

Forrás: Paige Russell

Nagy kedvencem ez a remek megoldás fonalból és egyszerű fehér kártyából. A forrás linkre kattintva megnézheted a videót, melyben Paige bemutatja, milyen egyszerű is ezt a szépséges Karácsonyi  képeslapot elkészíteni.

Forrás: Hopeful Honey

Forrás: Hopeful Honey

Koszorú gombokból. Egyszerű, de nagyszerű Karácsonyi lap :)

Forrás: Browzer

Forrás: Browzer

Gombokból és csillámos papír korongokból megalkotott, szépséges Karácsonyi lap

Forrás: Better Homes

Forrás: Better Homes

Kisméretű tortaalátétből, újságpapírból és színes papírból :) Gyönyörű, egyedi ünnepi üdvozlőlap

Forrás: Laura Bassen

Forrás: Laura Bassen

Karácsonyi képeslap kreatívan! Fehér kártyán három mintás gömb, majd ráhelyezve egy újabb zöld, lyukasztott papír réteg. Végül varrás.

Forrás: Browzer

Forrás: Browzer

Szalagokból és különböző textilekből, esetleg washi tape-ből készült Karácsonyi lapok. Mert ne mkell, hogy az összes kártyánk egyforma legyen!! Változatos és mutatós.

Forrás: Etsy

Forrás: Etsy

Karácsonyi gömb díszeket idésző kártya, gombokból. Igazán egyszerű és különleges.

Forrás: BHG

Forrás: BHG

Kártyára rávarrott madárkák :) Lehet készíteni textilből, vagy papírból is. A sapikat szimplán ragaszd, a lábakat pedig rajzold meg.

Forrás: Etsy

Forrás: Etsy

Különböző mintás papírlapokból kiszabott karácsonyfa. Modern megoldás az ünnepi lapok elkészítésére.

Forrás: Carried Away

Forrás: Carried Away

Hópehelynyomdázva, széles szalaggal átkötve. Csodaszép Karácsonyi képeslap.

Szépséges mintás papírokból kivágott négyzetek, piros fonallal átkötve, majd kétoldali ragasztóval felragasztva a fehér alap kártyára. Ha szeretnéd, hogy mutatósabb legyen,  használj szivacsos kétoldali ragasztót, vagy ragassz a kártya és a kis ajándékcsomagok közé néhány papír réteget, hogy legyen köztük néhány mm távolság.

Egy újabb gombos ötlet. Zöld kartonlapból, vagy filcből vághatsz rá magyal levelet, bogyónak pompomot, vagy gombot használhatsz.

Forrás: Beads & Cord

Forrás: Beads & Cord

Többnyire zöld papírból készített szépséges kis fenyőfa, gyöngyökkel díszítve. Nézzétek mega forrás oldalon, hogy milyen egyszerű az elkészítése!

Forrás: Better Homes

Forrás: Better Homes

Jobb kreatív boltokban is megvásárolható, vagy ebay-ről rendelhető kis csengőkkel díszített Karácsonyi üdvozlőlap. Tökéletes!!

Csillogó kövekből és szalagból. Műkörmösök álma :)

Forrás: Style at home

Forrás: Style at home

Szabd ki papírból a leveleket, Mikulás virág szirmokat és már ragaszthatod is a kártyára :) Gyönyörű Karácsonyi lapok készülhetnek ezzel a módszerrel!!

Forrás: Sixty One A

Forrás: Sixty One A

Fadarabokból, kérgekből, vagy gallyakból összerakott rénszarvaska. Nagyon jópofa :)

Faágra, vagy nyalókapálcára kötözött szalagok, karácsonyfa formát alkotva. Nekünk másik nagy kedvencünk!! :)

 

 

 

 

Trackbacks

  1. […] in a Hungarian blog!  She listed several great DIY cards for this 2013 season.  Check it out here at Mintamokus.com.  My card is about the 14th one and looks wonderful on her […]

Speak Your Mind

*