3. Születésnap

A tavalyihoz hasonlóan idén is családi, illetve baráti összejövetelt rendeztünk, mert mivel nem Magyarországon élünk, a család gyerek tagjainak nagy része és az otthoni kisbarátok nem tudtak eljönni. Óvodába is csak 2 hónapja járunk, heti egy napot, ezért még kisbarátok sem nagyon vannak, maradt tehát a felnőtt party. Mókusom ezt nem nagyon bánja, mindig is szívesen volt felnőttek között… Jövőre mindenesetre már remélhetőleg igazi gyerekzsúrt is szervezhetek :)
Ez alkalommal is eljöttek az unokanővéremék Chatham-ből két lurkóval, akikkel Mókuska nagyon jókat játszott. Eljött egy jóbarátunk Cardiffból is, valamint a helyi barátok, plusz a család. Sajnos idén hiányzott a Mami, mert nem tudott eljönni hozzánk (beteg dédire kellett vigyáznia), talán eztér is tudható be, hogy a hangulat nem volt olyan fergeteges.. persze a lurkók jól érezték magukat és ez a lényeg :)
A menü ezúttal pizza volt, amit drága Kinga unokanővérem segített elkészíteni (nélküle nem tudom mitévő lettem volna), valamint kis sütik és a torta.
Sajnos Mókuska a születésnapját megelőző éjjelen újra beteg lett. Szombaton még semmi baja nem volt, de aztán egész éjjel sírt, kínlódott, nem tudott aludni, még velünk sem. Így hát mindenkinek álmatlan éjszakája volt, melyet egy egész normális reggel követett, mikoris készülődtünk, sütöttünk, főztünk, majd aztán Mókuska (épp a vendégek érkezése előtt fél órával) elaludt…. Nem mertük felébreszteni még 2 óra múlva sem, mert tudtuk, hogy nagyon fáradt az előző éjszaka miatt és nem szerettük volna, ha nyűgös lenne. Ehelyett hagytuk, hogy kialudja magát, addig pedig feldíszítettük a terepet, mindenki buzgón segített, hogy minden készen legyen, mire Csibém felébred. Mikor előbukkant, 4 óra körül, már szerencsére mosolygott és örömmel fogadta a vendégeket. Mikor kisétáltam vele a nappaliba, mindenki tapsolt és ujjongott, hogy itt vaz ünnepelt :) Nagyon mókás volt :) Mókuska összeszorította a szemét, eltakarta a kezével, hogy ne lássák őt, vagyis elbújt :) Megkapta az ajándékokat, kibontottuk őket, majd következett a szülinapi torta, amellyel annyit kínlódtam :D

Mókus sok szép ajándékot kapott, köztük Lego duplo szerelhető autót, amit azóta folyamatosan babrál, így most ő az autószerelő bácsi :) Kaptt sok szép kirakót, amelyekkel egész délelőtt elvoltunk, jókat játszottunk. Kapott még könyveket (köztük Tesz-Vesz várost is természetesen) és kapott egy nagy krumplifejet (olyat, mint a ToyStory-ban volt), rengeteg apró testrésszel és alkatrésszel, hogy millió arcot és figurát lehessen formálni belőle.  Kapott még ezenkívül óriási plüs cápát, pihe puha kis dínót könyvvel és egy gyerekeknek való sütő-főző készletet.
Az óriás Tom&Jerry tortát a kedvenc muffin tészta receptemből csináltam meg és fehér csokis – tejszínes krémmel töltöttem meg. A töltelék kevés lett, a tetejére szánt cukor mintát pedig nem tudtuk lehámozni a papírról, így végül azzal együtt kröbevágtam és úgy nyomtam rá a tortára :D
A díszítést magunk készítettük, sokat vágtunk, faragtunk, szabdaltunk és ragasztgattunk, hogy végül elkészüljön a sok szépséges, színes szülinapi dekoráció. Rengeteg lufit vettünk, voltak köztük héliummal töltöttek, pálcára állítottak és madzagon lógók is.
A nap csúcspontja a tüzijáték volt, mait Pötyi keresztanya hozott Mókusnak. Mikor besötétedett, mindnyájan lesétáltunk a parkba, hogy ott indítsuk útnak őket. Az úton odafelé és visszafelé ragyogó csillagszórókkal szaladgáltak a lurkók, közben Blanka és Mókus együtt elénekelték a Twinkle-Twinkle Little Star c. dalt :) Blanka egyébként főleg angolul beszél, annak ellenére, hogy a szülei többnyire magyar nyelven beszélnek hozzá. Tündéri volt, mint mindig!! :)
Remélem, jövőre is eljönnek a (remélhetőleg már) gyermek bulira :)

Dekoráció itt!

Mex első 3 éve VIDEO itt!

Comments

  1. Nagyon boldog születésnapot kívánunk! Abi, Donát és Kata

  2. Nagyon szépen köszönjük :)

Speak Your Mind

*