30+1 nagyszerű adventi naptár a 2013. Decemberi visszaszámláláshoz! Itt biztosan megtalálod a kedvenced!!

Kivárni azt a napot, mikor évente egyszer azon a bizonyos estén ellátogat a Jézuska a kicsiknek nagyon izgalmas. Különösen decemberben válnak még izgatottabbá a lurkók, napról napra, mikor nyitogatják a kalendáriumokat. A naptárak rejtette csidi-csudi dolgok jókedvre derítik a kicsiket, és ezáltal minket, szülőket is. Készítsd el saját kezűleg az idei visszaszámoló naptáratokat!!

Forrás: ohetpuis

Adventi kalendár számozott, natúr papírzacskóból, egyszerűen. Ömlesztve fellógatva is remekül mutat.

 

Wc papír gurigák újrahasznosításával elkészíthető kalendárium. Csak fehér selyempapír, színes csomagolópapírok, ragasztó és olló kell hozzá.

Csomagold térkép lapokba!! :) Igazán különleges!

Színesebbnél-színesebb csomagolópapír-korongokba varrva :) Hát van ennél egyedibb darab? Nézd meg a forrást, ahol lépésről-lépésre láthatod, hogyan készült. Ha nincs kedved bajlódni a varrással, használj egyszerűen ragasztót, vagy tűzőgépet :)

Forrás: Spoonful

Forrás: Spoonful

Zöld árnyalatú papírlapokból formált, számozott fordított tölcsérek, mint jópofa fenyőfák. Az aljukat vékony selyempapírral vondd be, miután beletetted az ajándékot.

Forrás: MiniEco

Forrás: MiniEco

Egy igazán dekoratív, extravagáns megoldás. A Mini Eco-tól, ahonnan le is töltheted a sablonokat.

Forrás: Menaiset

Forrás: Menaiset

Aki tud kötni, annak nem jelenthet problémát ennek a szépséges adventi kalendáriumnak az elkészítése. Egy új, egyszínű pamutszőnyegre varrta a kis kötött zsebeket a készítő. Nemcsak mutatós, de akár évről évre használható is!

Forrás: deas og mia

Forrás: deas og mia

Szintén a tartós, azaz minden évben használható adventi naptárak közé tartozik ez a lécekből formált fenyőfa formájú tartó, melyre számozott vászonzsákokat aggattak. Az egyszerűség elbűvölő!

Kisméretű, natúr papírdobozokból készült kalendárium. Kreatív üzletekben lehet hasonló dobozkákat találni, különböző formákban és színekben.

Forrás: Design Mom

Forrás: Design Mom

Egy nagyon-nagyon egyszerű, ráadásul újabb újra és újra használható, natúr vászonból készült adventi kalendárium. A kör alakú vászondarabok meg vannak pakolva, majd zsinórral megkötve, számozva. A forrásból még több instrukciót találtok!

Forrás: My white mess

Forrás: My white mess

Vagány ugyan, de veszélyes lehet, ha nem a megfelelő (tompító) konzervnyitót használod.

Színes, fagyistölcsérekre emlékeztető adventi naptár. Erősebb papírból formálj tölcséreket, majd vondd be különböző mintájú csomagolópapírokkal. Dekorálhatod papír/filc virágokkal, gombokkal. Számozni se feledd. Ha megtöltötted őket, végül takard be színes, gyűrt selyempapírral.

Forrás: Etsy

Forrás: Etsy

A varrni kedvelőknek könnyed munkát jelent csak ennek a szépséges adventi kalendáriumnak az elkészítése. Évről-évre használható, finom megoldás.

Forrás: Charm Design

Forrás: Charm Design

Vékony rönk létra és fehér zacskók. Tulajdonképpen ennyi a lényege ennek a minimál stílusú adventi kalendáriumnak. Nekünk az egyik kedvencünk :)

Forrás: Craft Gossip

Forrás: Craft Gossip

Egymás alá lógatott piciny ajándékcsomagok. A számozással lentről felfelé haladj, hogy az aktuális napi csomagot egyszerűen csak le lehessen nyisszantani :)

Forrás: Renata Poccia

Forrás: Renata Poccia

Aki nem akarja túlzásba vinni a napi adventi ajándékozást, annak ez a tökéletes megoldás. Egy apró cukor, kagyló, játék, gyöngy, ami elfér egy dióhéjban. A trükk az, hogy egy éles, erős késsel kell félbe nyitni a diót, kikaparni a belét, majd megtölteni és újra összeragasztani. El lehet vele bíbelődni, de a gyermekeinkért bármit megteszünk, nem igaz? :)

Forrás: Sanae Ishida

Forrás: Sanae Ishida

Geometrikus formák faágra lógatva. Igencsak mutatós, nem mindennapi adventi kalendárium. A formákhoz a nyomtatható vázlatot itt találod.

Forrás: Krokotak

Forrás: Krokotak

Mókás Mikulások :) Az elkészítéshez szükséges képes leírást a forrás odldalon találsz!

Könnyedén hajtogatható, tejesdoboz formájú dobozkák. Használj erős, mintás papírt és ezt a nyomtatható sablont a dobozok elkészítéséhez.

Forrás: Martha Stewart
Forrás: Martha Stewart

Babazoknik szalagra csipeszelve, számozott matricákkal ellátva. Nagyon cuki :)

Forrás: Silly old suitcase
Forrás: Silly old suitcase (2. projekt)

Drót vállfára lógatott, ömlesztett csomagocskák. A natúr és fehér színek adják a hangsúlyt egy kis csipkével feldobva. Romantikus :)

Forrás: Pysselbolaget
Forrás: Pysselbolaget

A másik kedvencünk ez a játékos és csuda aranyos adventi kalendárium, papír gurigából készült figurákkal. Nincs szükség nagy hókuszpókusz-ra, mivel a borításhoz a forrás oldalról letöltheted a készre színezett sablont, amely méretre van szabva. Ha pedig sajnálod a nyomtató tintát, akkor választhatod a fekete-fehér, saját kezűleg színezhető változatot is!

Forrás: A subtle revelry
Forrás: A subtle revelry

Helyes kis papírsátrak, melyhez a forrás oldalon letölthető sablont is találsz. Nagyon egyszerű, nagyon kedves :)

Forrás: Silly old suitcase
Forrás: Silly old suitcase (3. projekt)

Kevés a hely? Nem probléma! Ezzel a megoldással bármelyik apró lakásban is jut hely az adventi kalendáriumnak. Apró ajándékok/édességek becsomagolva, washi tape-el átkötve és dunsztosüvegbe pakolva. Megszámozni ne feledd őket!

Gyufásdobozokból is elkészíthető ez a szépséges, falra, vagy keretbe ragasztott, fenyőt ábrázoló adventi naptár. Szükséged lesz natur csomagolópapírra, csipketerítőre és fehér filctollra. Részletekért kattints a forrás oldalra.

Forrás: Amorelou
Forrás: Amorelou

Vászon cipőtartóból készült adventi kalendár. Akinek van otthon varrógépe, az maga is el tud készíteni egy hasonló, ajtóra, vagy falra akasztható kalendáriumot. Használj hozzá szép mintázatú, erős textilt, vagy filcet.

Forrás: The Gunny Sack
Forrás: The Gunny Sack

Ilyet még nem láttál! (én sem) :) Lufikba tömködött édességek, bekeretezve :) Igazán különleges!

Forrás: Hank & Hunt
Forrás: Hank & Hunt

Apró ékszeresdobozok, vagy kézzel hajtogatott dobozok fekete matt festékkel lefújva/lekenve. Száradás után már lehet is számozni őket a fehér krétával :) A doboz elkészítéséhez itt találtam egy egész jó tutorialt!

Forrás: Kootoyoo
Forrás: Kootoyoo

Szépséges adventi naptár, melynek minden egyes darabja piciny üzeneteket rejt magában :) Papír csipke terítők, zsinór és csipeszek. Nagyjából erre lesz szükséged. Nézd meg a forrást, ha tudni szeretnéd, hogyan készítheted el.

Forrás: Snug.Studio
Forrás: Snug.Studio

Kisfiúk álma válhat valóra egy ilyen szuper adventi naptárral. Autóútnak megfestett táblára ragasztott, régi képeslapokból, magazinokból kivágott házikóformák közé helyezett gyufásdobozok, melyeket oldalról lehet kihúzni. Nagyon ötletes!

Forrás: Self packaging
Forrás: Self packaging

Saját kezűleg hajtogatható dobozkák, natúr zsinórral átkötve. A kevesebb itt is több!! Doboz hajtogatós sablont itt találsz, de a forráshoz ellátogatva akár készen is megrendelheted a leszabott dobozokat, otthon pedig csak össze kell ragasztanod.

 

Comments

  1. A wonderful roundup! Thank you for including us!

  2. Marie-Laure {La maison de Loulou} says:

    Thank You so so much for sharing my work. I Love your Advent Calendar selection. Marie-Laure from La maison de Loulou

  3. My pleasure :)

  4. Absolutely my pleasure x

Speak Your Mind

*