8# Száraz és nedves

A picik még nem tudják, mi a száraz és a nedves jelentése. Ez is egy olyan dolog, amit majd maguktól megtanulnak, azonban ezt a tudást a segítségeddel jóval hamarabb is elsajátíthatják! Minél előbb megtanítod gyermekednek, melyik mit jelent, annál előbb fogja megérteni a szobatisztaság lényegét is. A dolog nagyon egyszerű, csupán néhány alkalommal el kell magyaráznod és meg kell mutatnod neki a különbségeket. Ennyi elég ahhoz, hogy megértse, mi a száraz és mi a nedves…  

Mikor kezet mosol, invitáld gyermekedet is, hogy csináljátok együtt. Ha nem tetszik neki az ötlet, nem megy szívesen, akkor légy furfangos: hívogasd úgy, hogy jó móka lesz, mert kicsit pacsálni fogtok, együtt.
Igyekezz hangsúlyozni a száraz és a nedves szavakat, közben pedig magyarázd el, mosakodás közben hogyan lesz a kezetek nedves a víztől, majd pedig száraz, mikor megtörölköztök.
Jó ötlet, ha egy-egy alkalommal benedvesíthetsz egy kisebb törölközőt, majd megmutathatod neki, mennyivel kellemesebb érzés egy puha, száraz, meleg törölközőbe megtörölni a kezet, mint a hideg, nedves darabba. Ez segít majd neki, hogy megértse, mi a különbség a száraz és a nedves között.

Gina Ford “Potty Training in One Week” c. könyve alapján

 

Speak Your Mind

*