9 DIY Öröknaptár, amit magad is elkészíthetsz! Tökéletes ajándék!

Az öröknaptárak lényege, hogy minden évben lehet használni, ezért örök. Ez azt is jelenti, hogy a naptár nem tartalmaz éveket, hanem többnyire csak a hónap és a nap (számokban) kerül megnevezésre. Akadnak olyan projektek is, melyen a napokat nemcsak számokkal, hanem szöveggel is kiírják. Ezt a naptárat minden nap “frissíteni” kell, azaz váltani a számokat. A napokban egy kedves olvasóm megkérdezett, hogy volna-e valami ötletem öröknaptár készítéséhez. Jómagam birtokában vagyok egynek és talán ezért nem is jutott eszembe sosem, hogy készíthetnék egyet. Elkezdtem böngészni és annyira nagyszerű megoldásokat találtam, hogy muszáj megmutatnom Nektek. Ajándékba is lehet adni öröknaptárt, a siker biztosan nem marad el :)

Forrás: Whimseybox

Forrás: Whimseybox

Elsőnek egy fa lécekből készült öröknaptárt szeretnék megmutatni, melyhez a készítő méretre vágott kis deszka lapokat festett le, majd arany színű betűket és számokat ragasztott fel. A számokhoz és betűkhöz fordított sablont a forrás oldalról(,vagy innen) tölthetsz le, melyet az öntapadós A4-es lap hátuljára kell nyomtatni, majd kivágni. További képes instrukciókat szintén a forrás oldalon találtok! El lehet készíteni akár erős kartonpapírból is :)

Forrás: Brika

Forrás: Brika

Minimál stílusú, ugyanakkor mutatós öröknaptár, amihez egy darab deszkát kell csiszolnod és pácolnod, majd egyszerű szögeket ütni bele. Erre kerülnek a hónapok és a számok, vagyis három biléta egymás mellé. Ha szeretnéd, szélesítheted (bonyolíthatod) plusz egy bilétával, melyre a napokat írod hétfőtől-vasárnapig.

Forrás: Etsy

Forrás: Etsy

Nekem az egyik kedvencem ez a kellemes kinézetű, de borzasztóan egyszerű öröknaptár. Én úgy készíteném el, hogy egy deszkát matt fekete festékkel lemázolok, így meglesz a krétás tábla alapom. Ezután lyukakat fúrok rá a zsinórnak, két kampót fúrok bele, majd ráaggatom a kreatív boltban megvásárolt számokat, vagy akár házszámokat!! Ez utóbbit sajnos nem tudom, hogy hol lehet beszerezni, mert még sosem volt rá szükségem, de Ti biztosan okosabbak vagytok nálam, úgyhogy minden ötletet örömmel fogadunk a hozzászólásokban :) Bonyolíthatod saját készítésű számokkal is, melyhez sablont feljebb az egyik naptárnál már ajánlottunk.

Forrás: Petit-On

Forrás: Petit-On

Jelen esetben a kishölgy préselt fába nyomott számokat használt, festett le, majd koptatott. Azonban ami nekem a figyelmemet felkeltette az inkább a felfüggeszés volt, ami miatt különbözik a többitől. Nagyon szimpatikus megoldás.

Forrás: Opensky

Forrás: Opensky

Piciny deszkák felmatricázva, kis ládába állítva :)

Forrás: Designsponge

Forrás: Designsponge

No ez itt egy ici-picit más, mint az eddigiek :) Konzervesdobozra helyezett, forgatható szalagok! És egyben ceruzatartónak is használható! Jópofa :) (leírás a készítésről a forrás oldalon)

Forrás: Decoratrix

Forrás: Decoratrix

Festett acélsínek és mágnesek! Nemcsak mutatós, de praktikus is, mert a másgnesek alá odatűzheted a napi tennivalót, akár lista formájában is.

Ezt a projektet én leegyszerűsíteném úgy, hogy erős papírlapokból készült spirálfüzetből/könyvből készíteném el. Vagyis csak be kellene vagdosni a lapokat 4 sorban, valamint dekorálni azokat. Persze választhatod a bonyolultabb verziót is, melyhez útmutatót a forrásnál találsz.

Forrás: Pitter and Glink

Tündéri darab, melyhez az alapot akár préselt fából, vagy erősebb karton papírból is kiszabhatod (a minta itt csak matrica). A felfüggesztés ezúttal csipesz, melyre színes papírból készített kártyákat csíptettek. A forrás oldalról mindent megtudhatsz ennek a jópofa öröknaptárnak az elkészítéséről. Én bizony el tudnám képzelni az íróasztalomon :)

 

Speak Your Mind

*