90. napos diétám – Végszó

Súlyom: 68,4 kg  ami azt jelenti, hogy közel 8 kilóval lettem könnyebb a 90. napra.

Noha sokszor nem tartottam be a szabályokat (főleg a diéta második felében), volt néhány variálás és nem kevés alkalommal jóval többet ettem a megengedettnél, mégis azt kell hogy mondjam, hogy a diéta működik! Ha végig annyira szigorú lettem volna, hogy mindent pontosan betartok és rendszeresebben sportolok mellette, akkor most dupla ennyivel lennék könnyebb, ebben biztos vagyok! A fogyásom akkor volt a legintenzívebb, amikor minden nap eljártam kocogni néhány kört a futballpályán!

Amit rosszul csináltam:

 • Néha előfordult, hogy szénhidrátnapokon reggelire kenyeret ettem lekvárral és teával.
 • 1x-2x az is előfordult, hogy fehérje napokon rántottát reggeliztem (persze szigorúan kenyér nélkül!)
 • Bőven túlléptem a megengedett mennyiséget, vagyis sokat ettem. Főleg szénhidrát napokon
 • Szénhidrát napokon több édességet ettem a megengedettnél
 • Ettem este 6 után (bár általában éjfél után fekszem le, így ez valószínűleg nem számít rossz pontnak)
 • Nem mozogtam eleget

Amit jól csináltam:

 • Szigorú voltam a szétválasztást illetően
 • Sok-sok zöld teát, és ásványvizet fogyasztottam, reggelente, valamint gyümölcsnapokon pedig cukrozatlan gyümölcsleveket ittam.
 • Nem ittam folyadékot az étkezések közben, sem pedig közvetlenül előttük, vagy utánuk

Tippek tőlem:

 • A gyümölcsnapjaim nem voltak nehezek, sőt! nagyon is üdítőek voltak és szerettem ezeket a napokat! A titkom? Nagyon egyszerű! Egész nap enni kell!! Folyamatosan, de legalább óránként! Hogy mit? Hát mi mást, mint gyümölcsöt, aszaltgyümölcsöket, magvakat és sok-sok cukormentes gyümölcslét!! Ha egész nap eszel, akkor nem leszel éhes! Nálam bevált!!
 • Muszáj mozogni! A fogyás alapja köztudottan az, hogy több legyen az elégetett kalória, mint a bevitt! Ehhez nélkülözhetetlen egy minimális mozgás! Minimum egy 20 perces akármi naponta, amely lehet akár séta is, vagy trambulinon való ugrándozás!
 • A szétválasztás igen fontos és egyben ennek a diétának az alapja! Ha mégis elcsábulnál olykor-olykor és ennél olyat, ami nem arra a napra való, akkor legalább arra figyelj oda, hogy a fő szabályt betartsd és ne keverd az ételeket! Fehérje után 4 órát, keményítő után 2-3 órát, szénhidrát után 2 órát,  gyümölcs után pedig 1 órát kell várnod, hogy másfélét ehess.
 • A “6 óra után enni tilos” hülyeség! Lefekvés előtt 4 órával már nem szabad szénhidrátot és zsírosat enni, de sovány fehérjéket, savanyú gyümölcsöket, zöldségeket nyugodtan (persze mindent az adott napon!)
 • Étkezések előtt fél órával, de minimum 10 perccel meg kell inni egy nagy pohár vizet! Evés közben, vagy közvetlenül utána TILOS folyadékot fogyasztani, mert az módosítja a gyomornedveket és ezáltal romlik az emésztés és ezáltal az anyagcsere! Minimum 1 órát kell várni a folyadékbevitellel az étkezések után! Egyébként ha megiszod előtte a nagy pohár vizet, akkor nem is leszel szomjas!

Tapasztalataim:

Már nem kívánom a húsok mellé a szénhidrátot! Egyáltalán!! Sőt a tojások és virsli, vagy felvágottak mellé sem! Inkább megeszek ezekhez egy fél mozzarella labdát, vagy egyéb sajtot, esetleg natúr túró kanalazok és friss paradicsommal, paprikával, vagy olajbogyóval, stb kiegészítem. Úgy érzem, hogy átállt a szervezetem erre és már nagyon ritkán hiányzik a szénhidrát! Nagyon remélem, hogy ez marad is így!

Már nem esik le a vércukrom! Korábban, ha nem ettem időben, vagy csak egy kis szénhidrát utánpótlást nem adtam magamnak, akkor könnyen leesett a vércukrom! Ez mostanra megváltozott, aminek szintén nagyon örülök!

A napokra lebontott szétválasztás hosszabb távon nem igazán egészséges, mert az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás azt jelenti, hogy mindenből kell enni valamennyit naponta, azonban az étkezésekre lebontott szétválasztás az nagyon szimpatikus és amint azt írtam, a 90 nap után már nem is lesz nehéz betartani, mert teljesen hozzászoktam!

NEM HAGYOM ABBA! Mármint a diétát. A diéta nem egyenlő a fogyókúrával, ugye ezt mindenki tudja!? Az étkezésekre lebontott  szétválasztást szerintem még nagyon sokáig fogom csinálni, valamint a napokban elkezdtem itthon tornázni Rubint Réka egyik dvd-jére, amit most szeretnék minden nap csinálni, rossz időben ugyanis nem tudok futni járni. A napi 20 perces tornák befejeztével pedig jóga, természetesen :) Januártól pedig rá állok azUpdate diétára! Hajrá Norbi és Réka :)

—————————————————————————————————

Gratulálok minden drága anyukának, aki velem csinálta ezt a diétát, köszönöm Nektek a sok biztatást és kitartást!

Továbbá szeretnék sok sikert és kitartást kívánni mindenkinek, aki belevág a diétába! Remélem, hogy a naplóm ad néhány jó tippet, vagy ötletet, amely a segítségedre lehet a Te 90 napod folyamán! Semmi másra nincs szükséged, csak magabiztos elhatározásra és kitartásra!!

Üdv,

Comments

 1. well done!

 2. Gratulálok! Szép munka!!

Speak Your Mind

*