Adventi naptár ötlet – ilyet még nem láttál ;-)

 

Közeleg a december elseje, amikor elkezdhetjük használni az adventi naptárunkat. :) Nincs annál egyedibb mikor mi magunk készítjük. Most egy Mikulás kinézetűt hoztam, akinek a szakállán helyezkednek el a napok. Az elkészítése nagyon egyszerű.

 

 

Amire szükséged lesz

 • egy A4-es csíkos papírlap
 • fekete filctoll
 • piros és fehér karton
 • ragasztó

 

Így csináld

 1. a csíkos papírból vágj ki a képen látható módon egy szakáll alakzatot, olyan nagyságban hogy 25 db sávot képezz, és írd rá a számokat alulról kezdve
 2. minden egyes naphoz a csíkos lap hátoldalára írj fel valamilyen apróságot, amivel magadat vagy gyermekedet szeretnéd meglepni (meseolvasás, sütisütés), és aznap tedd is meg ;-)
 3. a fehér és piros kartonból készítsd el az arcát
 4. ragaszd föl az arc részre a csíkos szakállt részt
 5. az egészet tedd ki jól látható helyre, és tarts a közelében egy ollót, mert minden nap le kell majd vágnod róla az adott nap csíkját

 

Jó munkát!

Forrás: La classe della maestra Valentina

Comments

 1. Szia, most ezt csináltam meg, de nem adventi naptárnak, hanem Mikulás-visszaszámlálónak… nagyon várják már a fiúk. Nem akarták levágni a szakállát, így inkább csak kiikszelik a számokat… már csak 12 nap…. 11 nap… már csak 10 nap van hátra :D Annyira édesek.
  Ha levágós lenne, akkor a szakáll hátuljára, meglepetésnek írnék egy-egy mesecímet. Nálunk adventi mesenaptár van (manócskák zsebében vannak a mesecímek), meg persze az irtózatos mennyiségű csokoládé, amit a nagycsaládtól kapnak Mikulásra… :) (elosztva napokra… rettenetesen sok, elég lenne egy kisebb országnak… egy részét el szoktuk ajándékozni rosszabb sorsú gyerekeknek)
  Köszönöm az ötleteidet, nagyon sokat használok mind itthon, mind az oviban. Most a karácsonyi gyerekmenüt a látványos konyhátokból rakom össze. Köszönöm!!!

 2. Egy kérdés: hol vetted a számnyomdát? gyönyörű!!! Esetleg tudsz mondani jó betűnyomdát? Akár mondatokat is szeretnék nyomdázni, nem csak egyesével a betűket.

 3. Az angol e-bay-en érdemes vadászni! Ott a sellerek többsége szállít Mo-ra is, csekély összegért!

 4. Szabó Anikó says:

  Köszi az ötletet! December elejére minden óvodásunk megkapta ajándékba. Az óvodait naponta kurtítjuk!

 5. Boldog vagyok, hogy hasznotokra válik a MintaMókus :) Köszönöm a visszajelzést és Kellemes Ünnepeket kívánok!

Speak Your Mind

*