Alternatív családi karácsonyfa – gyerkőccel is könnyen kivitelezhető

Sokunkat kiver a frász a lehullott tűlevelektől, amik a nappalink szőnyegén landolnak, és vannak olyanok is akik mindezért szívesen feladják az igazi, kivágott fenyő nyújtotta élményt is ha van más alternatíva. És naná hogy van! :) Egyre nagyobb rajongótábora van azoknak az applikációknak, amik csak imitálják a fenyőfát. Tudom tudom sokan úgy vannak vele hogy “én nem szeretem azokat a dolgokat amik olyan mintha”. Ezen szerintem túl lehet és túl is kell lépnünk, hiszen amikor a fantázia végtelen, határtalan világába csöppenhetünk mások vagy saját magunk által, és karácsonyfát varázsolhatunk szinte bármiből…..akkor én azt mondom ki kell próbálni ezeket a dolgokat.

Amennyiben valakinek nagy lakása van, úgy is el tudom képzelni a  dolgot, hogy a nappaliban áll egy nagyobb fenyőfa, tűleveles, fenyőillatú, kivágott, a gyerekszoba pedig kap egy ilyen egyedi “mű” fát, ami vicces, kreatív, és az elkészítésében részt vehetnek kisebbek is nagyobbak is.

Amire szükséged lesz

  • vastag ragasztó szalag (fekete, de ha van sötétzöld, az is jó, sőőőőt, ha van valamilyen erős vidám színű, az még jobb)
  • kis ajándék szatyorkák
  • ragasztós vinyeták
  • színes filctoll
  • olló

 

Így csináld

  1. fantáziádra bízom mekkora és hány ágú és milyen formájú fácskát készítesz, a lényeg hogy a ragasztóból mindig annyit vágj le amennyire szükséged van a törzshöz és az ágakhoz. Minél nagyobb a család annál több ágacska kell.
  2. miután felragasztottad az ágakat és a törzset, vedd elő a vinyetákat, és kezd el rá felírni a családod tagjainak neveit
  3. az ágacskák végére a vinyeták segítségével ragaszd fel a kis tasakokat a zsinórfülükkel
  4.  tégy bele apróságokat, esetleg apró csokit vagy cukorkát, de csak annyit amennyit a vinyeta ragasztója elbír

 

Jó munkát hozzá! ;)

Forrás: Arredamento

Speak Your Mind

*