Az a csodálatos VADGESZTENYE :)

Mexivel imádunk gyűjtögetni, bár én sokszor sokkal lelkesebb vagyok, mint ő, ugyanis szegénykémnek már néha sok belőlem, mert mindent összeszedek, amit az erdei séták során látunk. Csigaházak, fakérgek, gesztenyék, falevelek és ágak…. micsoda alkotásokat lehet majd készíteni belőlük… folyton ez jár a fejemben :) Mókus olykor segít, máskor viszont nem, akkor csak egyszerűen “felfedez'”. A gesztenyéket azonban szívesen szedte velem, örömmel segített és gyűjtögettük a nadrágja kis zsebébe és az én táskámba. Ez a projekt a természetben kezdődik, mert arra buzdít, hogy kimenj a lurkóddal és sétáljatok egy nagyot a friss, őszi levegőn, közben pedig gyűjtögessétek a szebbnél szebb, fűben heverő, barna kis labdákat :)

 

Hozzávalók/Kellékek:

  • Vadgesztenye töménytelen mennyiségben :)
  • Fogpiszkálók, vagy húspálca
  • Filctoll

Elkészítés:

  1. A különböző formákhoz a testrészeket rögzítsd egymáshoz, beléjük szúrva a fogpiszkálókat, melyeket szükség esetén egyszerűen törj el.
  2. Végül rajzold meg az arcot.
  3. Az autós muki esetében egy kisebb méretű papírhenget is felhasználtunk, amelyen a fogpiszkálókatkeresztül szúrtuk, maj azokra helyezteük a “kerekeket”. Ha szép nagy gesztenyét találtok, akkor akár nagyobb, pl wc papír gurigát is tudtok használni a járgány elkészítéséhez.

Korábban már mutattunk Nektek gesztenyéről készült bábut, melyet megtekinthetsz itt!

Szeretettel,

Speak Your Mind

*