Az én diétám – 90 napos diéta

Régóta tervben volt, azonban nyáron döntöttem el, hogy idén végre megcsinálom. Minden lehetséges olvasmányt átrágtam róla, így mondhatom, hogy “profi” 90 napozó lettem, mire belekezdtem :)

Jelenleg, 28 évesen 76 kg-ot nyomok, a magasságom 170 cm.
A cél 10 kg minusz decemberre.

Imádok enni, de tudok mértéket tartani (ha akarok) :) Ez a 90 nap szigorú lesz! Igyekszem betartani a szabályokat, hogy végül elnyerjem a jutalmamat, a hőn áhított 65 kg-os testsúlyt.

A reggeli gyümölcsök előtt egy méregtelenítő teával kezdem a napot, csak ezt követően jöhetnek a különböző, szaftos gyümölcsök. Minden étkezés után zöld teázom, viszont minimum fél órát várok mielőtt bármit is innék az étel elfogyasztása után. Ez az emésztés szempontjából igen fontos!

Reggelente jógázom és kétnaponta futni járok, ez utóbbit a diéta alatt a fehérje és szénhidrát napokon fogom csinálni.

Nem gondolom, hogy nehéz a diéta, a gyümölcsnaptól sem félek.

Hogy nagy csata lesz-e? Nem hinném… csupán az étkezés és ételek rendszerezése és beszabályozása lesz kihívás, maguk az ételek nem jelentenek problémát.

Szorítsatok :)

A blogot esténként frissítem az aznapi élményekkel, beszámolókkal, friss recepttel, melyet aznap elkészítettem, és lefotóztam. Ezek a receptek általában az én fejemből pattannak ki, de hogyha máshonnan is van, akkor is sokat módosítok rajtuk.

Remélem sikerülni fog, mert saját sikerélményem mellett talán másoknak is adhat egy kis “löketet” a diéta elkezdéséhez, illetve véghezviteléhez!

Fontos! Néhány dolog, amely keresztbe tehet a diétádnak, ha nem figyelsz oda rájuk:

Evés eőtt fél órával igyál meg egy nagy pohár vizet, de aztán az evésig már ne igyál folyadékot!
Evés közben se igyál, utána pedig minimum fél órát várj, míg folyadékot vennél magadhoz! Ez mind nagyon fontos, mert a folyadék módosítja a gyomorsavat és az emésztéshez szintén nagyon fontos nyál enzimeket, ezért szó szerint romlik az emésztés és a felszívódás.

A diéta több weboldalon is úgy írja, hogy a különböző egytál, ill. hús ételekhez lehet enni egy szelet kenyeret. Nos… erről az a véleményem, hogy azért hívják szétválasztó diétának, mert a lényege a szétválasztás. Ennyi erővel fölösleges lenne diétának hívni, mert normálisan is úgy eszünk, nemde?? Én szigorú vagyok magamhoz és nem eszem szénhidrátot a fehérje mellé, húsgombócot a főzelékhez stb… Gyümölcsnapon este már megengedek magamnak egy pohár tejet, de szioruan 2 órát várok a gyümölcsevés után!

A mennyiség sem mindegy! Nem szabad agyba-főbe kajálni, hisz diétázunk! Éppen annyit, amennyitől jól lakunk. Ha nem sikerül ilyen módon betartanod, akkor méregess és maximum 250g/adag-ot egyél meg az étkezés során.

Vitaminhiány…. a mai gyümölcsök már sajnos közel sem tartalmaznak annyi vitamint, mint akár 20 éve, ezért azzal nem számolhatunk, hogy a reggeli folyamán megfelelő vitaminmennyiséget juttattunk a szervezetünkbe. Tévedés lenne! A diéta alatt ajánlom, hogy mindenki szedjen multi és C-vitamin mix-et! Én is ezt teszem! Ellenkező esetben, vagyis ha a szervezet nem kapja meg, amire szüksége van, úgy őrült raktározásba kezd és a fogyás sokáig stagnálhat, vagy be sem indul, mert a test ilyenkor a raktárakhoz nyúl, abból él és emiatt a szénhidrát napokon jól be is “tankol”, elraktároz.

A mozgás nagyon fontos! Ha semmit nem mozogsz, de szigorúan diétázol, akkor lehet számítani fogyásra, de olyan “lötyi” leszel, mint egy aszalt szilva. Érdemes hát mozogni, ha minimálisat is, de mozogni! Mert ugye köztudott, hogy a fogyás alapja, hogy több legyen az elégetett kalória, mint a bevitt.

Comments

  1. Hajrá Helga!ügyi legyél!szorítok,és lehet hogy követlek is:-)pussy nektek!!!

  2. Köszi Szilvi :) Te hová akarsz diétázni? Szuperjól nézel ki!!!! Pusza Nektek is! :)

  3. En is Hajra!!! :)
    Kedvet kaptam en is …nagyon :)
    Koszi

  4. Csak ügyesen Aliz! Együtt még könnyebb lesz, majd meglátod! x

Speak Your Mind

*