Bábok egy kicsit másképp…

 

Ez az ötlet irtó aranyos és azt kell, hogy mondjam, csuda különleges. Én legalábbis még nem láttam ilyen bábokat, bár lehet, hogy le vagyok maradva :) Itt csupán a mókás szemek az adottak, a száj pedig maguk az ujjak lesznek :) A bábjátékok -ha szorult belénk némi humor- biztosan megnevettetik a kicsiket, így ezt a különleges típust mi mindenképp kipróbáljuk! Valljuk meg, hogy ez az a típusú projekt, ahol csupán a képzelet szabhat határokat, de ha mégsem vagy végtelenbe száguldó képzelettel megáldva, akkor se búsulj, egyszerűen másold le ezeket az ötleteket a képről. Én is ezt teszem majd, de a munka közben mindig jön némi ihlet is, hogy beletegyek egy kis sajátot :)

Imádunk bábozni, jelenleg az egyik leghatásosabb fegyver a “NEM” ellen a közel háromévesem számára :) Ha én kérem nem eszik, de ha Tinky, a kedvenc bábfiguránk teszi ugyanezt, akkor azonnal bekanalazza a tányér tartalmát. Más dolgokban legtöbbször szót fogad, de olykor-olykor előfordul, hogy ugyanez a helyzet az öltözködéssel, fogmosással, fürdéssel és a rendrakással. Tinky a mi kis barátunk, akinek a segítségével még többet el tudok érni a lurkómnál :) Később bemutatom nektek őt is!

Hozzávalók/Kellékek:

  • Szivacs labdák
  • Zsenília drótok
  • Mozgó szemek
  • A díszítéshez: fonal, dekor gumi, pom-pom, filc, karton papír, műszempilla, stb…
  • Ragasztó
  • Olló

Elkészítés:

  1. Két egyforma méretű és színű szivacsgömböt tűzz össze egy “U” alakká formált zseníliadrót darabbal (szúrd bele, ha simán nem megy, akkor fúrd meg a lyukat fogpiszkálóval)
  2. Díszíts! Ragassz rá szemeket, szem alá lehet kört tenni (papírból, dekorgumiból, filc anyagból), szúrj bele csápokat zseníliadrótból, ragassz rá hajat, szempillát, koronát, fület, bajuszt, kalapot, ami csak az eszedbe jut!

Az ötlet a Crafts ‘n Coffee blogról való!

Sok mókás bábozással eltöltött órát kívánok Nektek!!

Speak Your Mind

*