Bolondos Január

Nem csak az időjárás, de az óvoda újrakezdése és az egészség terén is összevisszaság uralkodott ebben a hónapban. Bringás balesettel kezdtünk, mikor Mókusnak a bal metsszőfoga fölött úgy felszakadt az ínye, hogy ömlött belőle a vér és napokig duzzadt és véraláfutásos volt. Maradandó nyoma is van, mert a bal szemfog felett az egész ínye picit feljebb csúszott… Csak remélni tudom, hogy nem fog beszürkülni a fogacskája, de annak mégjobban örülök, hogy nem veszítette el azt.

Változás történt a hajviseletet illetően is :) Mókusnak ugyanis először lett igazán fiús, rövid a haja. Nem lett nagyon rövid, de ahhoz képest, amilyen volt, igenis az! Sokan, beleértve engem is a hosszúra szavazunk, így most hagyjuk neki visszanőni.

Az oviba való visszaszokás nem volt egyszerű és még mai napig is tart… Nem nagyon akar menni, nem tetszik neki már az ovi. Örömhír viszont, hogy a korábban már megtalált, csodálatos montesszori óvodában -ahol már közel egy éve várólistán van gyermekem –  megüresedett egy hely és felhívtak, hogy korábban kezdhet! Eddig az volt a helyzet, hogy csak idén szeptembertől lesz szabad hely, ezért is nem kezdtünk ott… Változás lesz, de feltétlenül megéri! Fantasztikus az az óvoda! Egyszerűen lenyűgözött a “bemutató”. A gyerekek már 3,5 tudnak írni, mindenféle erőltetett oktatás nélkül, egyszerűen, játékosan vannak tanítva. A barátságos, nyugodt, kiegyensúlyozott atmoszféra, melyet az óvónők és a gyerekek sugároztak, megfizethetetlen, mindent megér! Az udvaruk mellett lovas farm fekszik, bent pedig saját aquarium, tündéri halacskákkal :) Mex Húsvét után kezdhet, már nagyon várjuk :)

A vírusokkal sem volt szerencsénk ebben a hónapban, mert a hét elején Mókusnak megfájdult a füle, ezért nem mentünk oviba sem. A melegvizes palackot visítva elutasítja, gyógyteát nem kér, így muszáj volt orvoshoz fordulnunk, aki persze antibiotikumot írt fel neki… most kap először… igen.. beadtam a derekam, hát legyen. Csak legyen vége a szenvedésének. Csibém nagyon hősiesen viselkedett, mindent megengedett a doktorbácsinaknak, szó nélkül. Mikor végeztünk, elsétáltunk a közeli parkba, egyúttal egy kicsit a játszótérre, aztán pedig kacsákat etetni a hídhoz. A nap csúcspontja az volt, mikor az amúgyis nyűgös csemetém kezét jól megcsípte egy éhes réce… no persze Mókusnak több sem kellett, gyilkos szemekkel nézett a kacsára és hangosan mondta neki: nem szeretlek! Elkeseredettségében aztán azonnal haza akart menni…

Remélem jövő hétre jobban leszünk és folytathatjuk az óvodát is, ahol egyébként remekül fejlődik Csibe angolja és a nap végén mindig azzal vár engem, hogy “Anya, jó volt nekem az ovi” :)

 

Speak Your Mind

*