Csillag csokoládé – egy fantasztikus, otthon elkészíthető ajándék Karácsonyra

Igazán egyszerű, egyben fantasztikus ajándék lehet a család tagjainak, barátoknak, ismerősöknek. A fehércsokoládét egyszerűen gőz felett felolvasztottam, majd különböző fűszerekkel ízesítettem, mint pl. vanília, fahéj, szegfűszeg, gyömbér vagy szegfűbors (minden adagot egy-, vagy kétfélével). Mókusom segítségével, különböző tortadekorálókkal, aszaltgyümölcsökkel és diófélékkel díszítettük. A legtöbbnek csokoládé került az aljába, de volt olyan is, amelyiknek mogyoródarabokat, vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöket szórtunk alapnak. Mikor feldíszítettük a csillagjainkat, hűtőbe raktuk, hogy teljesen megkössön, végül a formából kiszedve celofánba csomagoltuk őket. Nagyszerű Karácsonyi ajándék!!

Mókus ügyesen kanalazta a szilikonformák aljába a csokoládét….

Irány a hűtő…

  

További képek is készültek, amit megtekinthetsz a Flickr oldalunkon itt!

Kellemes készülődést Nektek!!

Comments

 1. Aztaaaaa és még aztaaaaaaaaaaaa. Fantasztikus ötlet, biztos kipróbáljuk!

 2. Dr Ducsai Henrietta says:

  A kis huncut,ott a végén!!!!!!!!!!!!!!

 3. :) :D

 4. Szia!
  Megkérdezhetném milyen márkájú csokit használtál? És mikor kiszedtétek, akkor simán kijött? Én fehér Boci csokit használtam, és nem jött ki, fele belerakad, fele szétmorzsálódik :( Bár a gyerekek így is örömmel elmajszolják, de ajándéknak nem lett jó.
  Köszi Edit

 5. Szia! A csokoládéval nekem is kísérleteznem kellett. Az egyik jobb, a másik kevésbé. Érdemes többet kipróbálni. Nekem is besűrűsödött, ez ellen annyit lehet tenni, hogy nem szabad sokáig gőzölni. Ahogy felolvadt, máris kanalazd a formába, majd a kanállal picit “nyomkodd” bele és csak aztán díszítsd. Érdemes egy egész éjszakára a hűtőben hagyni, hogy teljesen visszakeményedjen. Én Waitrose Belga csokoládét használtam végül, ami otthon sajna nem kapható, de korábban az egyszerű Tescos fehér tortabevonóval is kipróbáltam és az be sem sűrűsödött, csak ugyebár nem olyan finom :) Írd meg mindenképp, hogy mi lesz az eredménye a következő próbálkozásodnak!

Speak Your Mind

*