Csillagos-ropogós

Eleged van a sok édeségből? Fogd a gyermeked és együtt készítsétek el ezt az egyszerű sajtos süteményt! Szépen csomagolva, akár ajándékba is vihetitek! Nagyon fognak örülni neki a szeretteitek, mivel a picik szíve-lelke benne van az ilyen együtt elkészített süteményekben!

Nagypocakúaknak
Szoptatás alatt
12+
18+

Elkészítés: 30 perc
Sütés/főzés: 11-12 perc
Mennyiség: 30 db csillag

Sainsbury’s recept

Hozzávalók:

  • 160 g liszt
  • 70 g vaj (hűtve, felkockázva)
  • 60 g reszelt trappista
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Kapcsold a sütőt 180°C-ra. Teríts sütőpapírt egy nagyobb tepsibe.
  2. Kérd meg a totyogó gyerkőcödet, hogy tegye a lisztet és a vajat egy tálba, majd kézzel jól morzsoljátok össze azokat.
  3. Adjátok hozzá a sajtot és a kissé felvert tojást, majd kézzel dolgozzátok el az egészet (a gyerekek imádják ezt a részt csinálni!)
  4. Lisztezd be a gyúródeszkát, majd oszd a tésztát 2-3 felé, hogy a gyermeked könnyebben tudja sodorni azt. Sodorjátok kb 100 Ft-os vastagságúra, majd vágjatok belőlük csillag (vagy akármilyen más ünnepi) formákat.
  5. Spatula, vagy kés segítségével óvatosan tegyétek a formákat a sütőpapírra, majd rakjátok a sütőbe kb 10-12 percre, vagy amíg halvány aranybarna nem lesz.
  6. Ha elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd 1-2 percet hűlni, majd tedd egy (lehetőleg rácsos) tálcára mindet, hogy teljesen le tudjon hűlni.

Tipp:

Mielőtt elcsomagolnád, mindenképp hagyd, hogy teljesen lehűljön!

Szép üvegedénybe, ízléses szalvétával lefedve fantasztikus ajándék a piciktől minden családtagnak!

Nekünk így sikerült:

Speak Your Mind

*