Csináld magad pompon szőnyeg

Egy vitathatatlanul különleges szőnyeg, nemcsak baba, vagy gyerekszobába, hanem nagyobb méretben nappaliba, vagy akár a falra. A pomponok színe és mérete abszolút rajtad áll, a szőnyeg formája szintúgy. A labdácskák elkészítéséhez színes fonalra lesz szükséged, erről a blogról pedig könnyen elsajátíthatod a pompon készítés igen egyszerű és gyors technikáját. A szőnyeghez még szükséged lesz egy alapra, ami lehet bármilyen rongyszőnyeg, erősebb törölköző, zsákvászon, vagy akár gumis szőnyegalátét. Az előzőknél tűt és cérnát végy, amivel felerősíted a pomponokat, az utóbbinál azonban elég lesz egy horgolótű is…. 

Watermelon Pom Pom Rug 9 Watermelon Pom Pom Rug 6

A pomponokat közvetlenül egy gumiból készült szőnyeg alá való csúszásgátló hálóra is kötözheted! Ehhez még egy horgolótűre lesz szükséged, mellyel áthuzogatod a pompon hosszúra hagyott, átfogó szálát, majd szorosan egymás mellé rákötözöd őket a hálóra.  Forrás (ChrochetN’Crafts)

Fenti kép forrása LionBrand

Comments

 1. Janus-Kónya Anita says:

  Szia!
  Selyempapírból is lehet pompomot csinálni nagyon jó ez a technika és még pompom készítő kis szerkentyűt is lehet vásárolniKincsestar.hu .Dekorella.hu
  Illetve nemsokára jön a húsvét pompom csibék tojástartóban és látható a kis szerkentyű.Day 5 of the Egg-ceptional Egg-xtravaganza
  Üdv:Anita

 2. Tóthné Hajni says:

  Szia!Ezt a szőnyeget lehet mosógépben is mosni?

 3. Szia, nem hiszem, hogy be merném tenni mosógépbe… Kézzel, csepp samponnal, finoman nyomkodva próbálnám meg. Ha a pomponokat szorosra kötözöd, akkor így nem lehet baj. Talán tisztítóban is elvállalják, meg lehet próbálni. Sok sikert, mindenképp írd meg a tapasztalatod :)

 4. Szia!
  Szerinted mennyi fonal és milyen vastagságú kell egy lábtörlőnyi mértehez?
  Köszi!

 5. Szia, szerintem minél vastagabb a fonal, annál könnyebb a pomponokat elkészíteni belőle. Lábtörlőnyi? Hát… Ezt sajnos nem tudom pontosan megmondani, de ha ekkora labdákat akarsz rá, akkor 15-20 gombolyag biztosan kelleni fog.

 6. majtényi barbara says:

  Hogy rögzítsem a pom pomokat a szőnyeghez????

 7. Egyszerűen hagyd hosszabbra a fonalat, amivel a pomponokat megkötöd, majd ezt fűzd a gumihálóba és szorosan kösd meg.

Speak Your Mind

*