Csomómentes habarás készítése

Ezt a trükköt biztosan sokan ismeritek, de aki mégsem, annak nagy segítséget jelenthet a konyhában ez az egyszerű mutatvány, mivel a csomós habarások igen bosszantóak tudnak lenni!

Előszöris felejtsd el a villát! Egy kézi habverőre lesz szükséged!

Fogj egy kisebb tálat és tedd bele a lisztet, melyből a habarás készül majd. A folyadékot, melyet hozzá teszel, legyen az tej, víz, vagy bármi más, először jól melegítsd fel, de az sem baj, ha már forr és evőkanalanként (liszt mennyiségétől függően) adagold a liszthez.

A lényeg, hogy egy viszonylag sűrűbb massza legyen, mikor elkevered a habverővel, mert így történik meg a csoda: nem lesznek benne csomók.

Ha már teljesen sima, szépen lassan, kevergetés mellett hozzáöntheted a maradék folyadékot is, majd végül felöntheted vele az ételt, melyhez a habarás készült.

Omlettekhez, krémlevesekhez, szószokhoz és még sok más étel elkészítéséhez igen okos megoldás! Próba-cseresznye :)

Comments

  1. :) Hát ezért érdemes volt belekukkantanom a rovatba :) Jó kis tipp :)

  2. Ma már érdemes volt felkelnem, így közel 70 évesen tanultam meg ezt a szenzációs trükköt. Ezer köszönet érte, terjeszteni fogom

  3. Kedves Ilona,
    Nagyon kedves, hogy írt nekünk :) Örülök, hogy tetszik az ötlet.
    A kategória, ahol a konyhai tippeket megtalálja a MókusKonyha legördülő menüjében, a Konyhai Tippek-ben található (most helyeztem vissza). Igyekszem időnként bővíteni a listát :)
    Köszönöm még egyszer és szép estét kívánok!

Speak Your Mind

*