Emlékkép sok-sok gombostűből és cérnából

Örökítsd meg az országot, amelyben élsz. Készíts dekoratív emlékképet ajándékba, vagy saját otthonodba. Lehet kicsi, vagy nagyobb méretű, felteheted a falra önmagában, vagy akár keretezve is.

Szükséged lesz jó sok gombostűre, amely lehet kicsi fejű, vagy nagy gömb, mint amilyet magam is használtam. Én a színes mellett döntöttem, de az egyszínű változatok is nagyon mutatósak lehetnek. Rakhatod sűrűbben is, én tűk hiányában csak ilyen ritkára tudtam elkészíteni. Cérna és egy pafafatábla fog még kelleni. Ez utóbbit én a Tesco-ban vettem.

Az ország szívét Budapesthez raktam, de ezt akár a szülőfaludhoz, vagy a jelenlegi otthonodhoz is teheted. Ha nem tetszik az ország forma, akkor készíts egyszerűen más alakot, közepén egy kisebbel: szivecske, kör, háromszög, négyzet, ovális, akármi :)

 

Ezeket használtam

 • Gombostűk
 • Cérna
 • Parafatábla
 • Áttetsző papírlap
 • Ceruza
 • Olló

Így csináltam

 1. Google kereső segítségével találtam egy nagyméretű Magyarország rajzot. A monitorra nyomtam a papírlapot és két félbe megrajzoltam az ország formát (egy-egy A4-es lapra) A lapoka összeragasztottam, hogy egy nagy képem legyen, amely illik a parafatáblámra. (ha kisebb a tábla, akkor természetesen kisebb rajz is elég lesz)
 2. A rajzot körbevágtam, majd a táblára illeszve körbetűztem a gombostűkkel
 3. Ezután kiszúrtam a szivecske felső sarkánál a táblát, hogy tudjam, hová kerül majd a közepe. Kihúztam a tűt, kiemeltem a lapot és kivágtam a szív formát, ezután visszatettem a táblára, ahol a tűszúrás mutatta. Ezt is körbeszurkáltam a tűkkel, majd kiemeltem a szivecske lapot is.
 4. Fogtam a cérnagombolyagot és a végét rákötöttem az egyik tűre.
 5. Ezután tűről-tűre, lépésről lépésre akasztgattam a cérnát kintről be a szívbe, majd onnan ki a szélére. Bent a szivecskén egy tűre többször is hurkoltam a cérnát, viszont kívül minden cérnára csak egy hurok kerülhetett.
 6. Mikor körbeértem, elvágtam a cérnát és óvatosan hozzákötöttem a szál legelejéhez.
 7. A tűket teljesen benyomkodtam, hogy csak a fejük látszódjon ki, majd a végüket egytől-egyig elgörbítettem
Édesanyámnál raktam ki az íróasztal fölé :)

Comments

 1. Pappné Táborosi Anikó says:

  Szia Helga!

  Valamiért a facebook-on nem tudok képet feltenni Hozzátok, és bejegyzést írni sem:( Más is van ezzel így?

  Ancsa

 2. Szia,
  Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a gond. A képfeltöltés és hozzászólás mindenki számára engedélyezve van a MintaMókus Facebook oldalán :S

Speak Your Mind

*