Enni, vagy nem enni?

Ez itt a nagy kérdés…

Egyszer igen, egyszer nem. Nem tudtam már, hogy mihez kzdjek. Mindent elrontottam az elején -gondoltam- és folyton szidtam magamban azt a dokit, aki arra sarkallt, hogy “tömjem” a gyereket a napi fejadag miatt!…. Ahhhh.. hiszen nem hibáztathatok mást…! Tehát ellátogattunk egy neves gasztroenterológushoz, aki megvizsgálta Csibét és ellátott csupa jó tanácsokkal. Sokuknak vettem hasznát, örülök, hogy megcsináltuk a tesztet. Igyekszem mindent betartani, meglátjuk…


Comments

  1. Ettől kezdve szép lassan, azaz néhány hónap alatt, de sikerült csibémet hozzá szoktatni a normális étkezéshez. A tápláléka igen változékony volt, mivel minden nap friss ételt készítettem neki!
    Két dolog fontos: Türelem és tilos erőltetni! Ennyire egyszerű, ugyanis egészséges baba nem hal éhen ott, ahol van ennivaló! Pontosan tudja az a pici, hogy mennyi ételre van szüksége! Nekünk, felnőtteknek is vannak olyan napjaink, amikor nincs olyan jó étvágyunk, vagy szivesebben iszunk több folyadékot és eszünk több gyümölcsöt. Tehát nyugalom! Nincs gond, csak változatos ételekkel kell kínálnunk a babáinkat és megtartani a hidegvérünket, ha mégsem eszik. Nálam is előfordult már, több alkalommal is, hogy már a 4. félét készítettem, de az sem kellett a gyerkőcnek. Persze nehéz nem kiakadni, de muszáj. Értük tesszük!

Speak Your Mind

*