Festék gyerekeknek, házilag

Nemcsak olcsó, de biztonságos is. A legkisebbek is pingálhatnak vele, mivel minden egyes “porcikája” ehető. Persze nem ajánlatos megengedni, hogy nyalják, falják, de mégsem kell fölöttük állnunk és figyelnünk, nehogy belekóstoljanak :)

festek-hazilag

Ha nem tudod beszerezni, vagy túl drágának találod, készítsd el házilag! A gyerekek imádnak maszatolni, különösen nagy kedvenc szokott lenni a lenyomatfestés manccsal, vagy tappanccsal. Ne korlátozd a gyermeked az alkotásban! Teremts neki teret, ahol kedvére pacsmagolhat, ha kell, fóliával, vagy újságpapírral takard le az egész asztalt (vagy még alatta is), jóidőben viszont az udvarig meg se álljatok! :)

Amire szükséged lesz

 • 1 csésze só
 • 1 csésze liszt
 • 1 csésze meleg víz
 • Ételszínezék
 • Néhágy üres, kimosott szűkszájú flakon (pl ketchup-os)

Így csináld

 1. Az ételszínezéken kívül mindent kutyulj egybe és keverd csomómentesre
 2. Válaszd annyi részre, amennyi színt szeretnél (ha kevés, akkor csinálj dupla adagot)
 3. Külön-külön keverd hozzájuk a színeket

Forrás

Comments

 1. Hahó,
  az ötlet jónak tűnik, viszont foglalkoztat, hogy meddig tart? mennyire beszáradós?

 2. Kedves Kata,
  Ha zárva tartjátok a flakont, akkor hűtőben szerintem hetekik is eláll. Már csak a só-liszt gyurmából kiindulva, mert az nálunk nagyon sokáig megmarad. Annyi a lényeg, hogy használat előtt jól össze kell rázni. Ha esetleg kisség besűrűsödik (márpedig a hideg miatt erre jó esély van), akkor lehet még egy kis vizet tenni hozzá. Én akár beledobálnék egy-egy üveggolyó is a flakonokba, hogy könnyebben és alaposabban össze lehessen rázni :)
  Nagyon szép napot és jó pingálást kívánok!
  Helga :)

 3. Szia!Szeretném megkérdezni,hogy melyek pontosan az ételszínezékek?Válaszod elöre is köszönöm!Üdv:Mónika

 4. Szia, én a Wilton gél állagú színezőit használom. Nagyon-nagyon pici kell belőlük (egy-egy csepp), így sokáig tartanak. Nekem már lassan 3 éve megvan a 8db-os szettem és még mindig 3/4-ig vannak a kis tartályok, pedig használom őket viszonylag gyakran. Állaga miatt könnyebb kezelni is. Úgy tudom Magyarországon is kapható, google-zz rá, de ha nem találsz, akkor szólj és segítek Neked. Minden jót, Helga

Speak Your Mind

*