Freebie! Letölthető háttérképek az IKEA “Rusch” (párzáz forintos) faliórához!

clock-p-h

Ha már van otthon Rusch faliórád, akkor ezennel felújíthatod, vagy vásárold meg az IKEA-ban mindössze 695 Ft-ért. Olcsó bizony, de amit ki lehet hozni belőle, az sokkal többet ér. 14 db klassz, ingyenesen letölthető háttérképet készítettem, hogy mindenki megtalálja a magának valót :) Nemcsak az otthonodat díszítheted vele, de akár ajándékba is adhatod!!

A hátterek nyomtatható változatához katt a képekre!

RUSCH CLOCK-1 RUSCH CLOCK-2

RUSCH CLOCK-3 RUSCH CLOCK-04

RUSCH CLOCK-5RUSCH CLOCK-6

RUSCH CLOCK-7 RUSCH CLOCK-8

RUSCH CLOCK-9RUSCH CLOCK-10

RUSCH CLOCK-11 RUSCH CLOCK-mintamokus-1

RUSCH CLOCK-mintamokusRUSCH CLOCK-mintamokus2

A4-es lapra kinyomtatva pontosan a Rusch órába illő háttér méretet fogod kapni.

Amire szükséged lesz

 • Fehér kartonlap
 • A4-es lap (fehér)
 • Kétoldalú ragasztószalag
 • Olló
 • Kés, vagy laposhegyű csavarhúzó

Így csináld

 1. A fenti képek valamelyikére kattintva töltsd le és nyomtasd ki a szívedhez legközelebb álló design-t, majd vágd körbe a mintát. Ha a nyomtatód viszi a kartonlapot, akkor nyomtathatod máris arra. Ha nem (ahogyan sajnos az enyém sem), akkor vágj ki egy ugyanakkora kört a külön kartonlapból és a kétoldali ragasztó néhány csíkjával ragaszd egymáshoz a két kivágott kört, hogy ezzel legyen a háttérnek némi tartása.
 2. Az órából vedd ki az elemet (ha volt benne)
 3. Először távolítsd el az átlátszó előlapját egy hegyes tárgy(pl egy kés) segítségével. Ehhez három benyomható “pöcköt” találsz körben a fehér műanyagon. Ezek közül kettőt elég bepattintani és már könnyedén le is jön az előlap.
 4. Ezután óvatosan emeld le a mutatókat is. Előfordulhat, hogy a piros gyorsmutatóval kihúzol egy fém szálat is. Ne ijedj meg, csak tedd félre.
 5. Mostmár eltávolíthatod a régi hátlapot. Ez kétoldali ragasztószalaggal van felerősítve, szóval ismét egy késre lesz szükséged, hogy oldalról be tudj nyúlni alá és szépen leszedegesd. Előfordulhat, hogy eltörik, de mivel már nem lesz rá szükséged, így ez nem érdekes. Én kettő órát újítottam fel, az egyikről egyben le tudtam húzni, a másikról darabokban jött le a régi háttér.
 6. Ha ezzel megvagy, távolítsd el a ragasztószalag maradványokat körbe a fehér műanyagról és a kis fekete óra szerkezetről is
 7. A korábbi ragasztós sávon rakd körbe új, kétoldalú ragasztószalaggal. Tehetsz egy-két csíkot az óraszerkezetre is.
 8. Lyukaszd ki a kerek háttered közepét (kb fél cm-es lyukra lesz szükséged) majd helyezd fel az órára új hátteret, figyelve arra, hogy egyenesen álljon (a hátoldalon levő akasztóhoz képest mindenképp :) )
 9. Helyezd vissz a mutatókat ugyanabban a sorrendben (alul lesz a kismutató, középen a nagymutató és legfelül a piros színű másodperc mutató). Arra figyelj oda, hogy megfelelően szoruljanak a helyükre a mutatók.
 10. Állítsd úgy a mutatókat, hogy minden mutató pontosan a 12-nél legyen.
 11. Végezz egy tesztet, mielőtt visszapattintod az előlapot, vagyis helyezd be az elemet, hogy az óra megfelelően műkodik-e. Ha nem működik, akkor babrálj kicsit a mutatókkal. Vagy szorulnak, vagy nem szorulnak eléggé :)
 12. Garanciát nem vállalok arra, ha elrontod :) Nekem kettőből kettő problémamentesen sikerült, úgyhogy hajrá! Te sem vagy rosszabb nálam ;)

leoness_design_logo_2013w350

clock-p

Comments

 1. Sziasztok! Szerettem volna letölteni óra hátlapot, de nem működnek a linkek… :( meg tudjátok nézni vagy mondani miért és mikortól lesznek elérhetőek? Köszönettel, Mariann

 2. Szia, úgy látom, hogy működnek a linkek. Meg tudod mondani, hogy mi a hibaüzenet, mikor megpróbálod letölteni?

 3. Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy a számlap átmérője hány cm. Nagy segítség lenne, ha miharabb válaszolnátok! :)

  Köszönöm!

 4. Szia, 18.39 cm az átmérője xxx

Speak Your Mind

*