Gombokkal és gyöngyökkel díszített hópehely dekoráció, fapálcikákból

Az egyik kedvenc ünnepi dekorációnk idén. Lehet tenni a fára (ha elég nagy), falra, ablakba, ajtóra, stb… De akár ajándéknak is csodálatos lehet. Készítheted egy, vagy kétoldalasra. Ezutóbbinál mindkét felét fel kell díszíteni, így az ablakban is jobban mutat kívül és belül. Sajnos a fotók nem sikerültek túl jól, ezért vissza sem adja azt, ahogyan valójában kinéznek a hópihék, mindenesetre remélem, hogy azért látszik belőlük a lényeg. Kézműves és hobbi boltokból, vagy nagyobb kávézókból könnyedén beszerezheted a pálcákat, de akár fagyis pálcát, vagy hosszú gyufát is használhattok. Ez uttóbi esetében egy picit kisebbek lesznek a pihék, de szerintem úgy is nagyon aranyos és mellesleg a kisebb fákon is jól mutat. Mi is készítettünk ilyet, lejjebb megtekintheted.
A pálcákat lehet színezni (akár filctollal, vagy festékkel), de natúr színben is gyönyörűek. A díszítéshez használtunk többek közt gombokat, gyöngyöket, kitűzőket, fagolyókat, műanyag-ezüst gyöngysort, sőt a kisfiam mini pomponosat is készített magának :) A végén csillámspray-t (hajra valót) fújtunk némelyikre! Gyönyörűek lettek :) Ha nagyobb méretben szeretnéd megnézni a képeket, akkor egyszerűen kattints rájuk és felugrik az eredeti méret. Ha pedig kérdésed van, nyugodtan írd meg a hozzászólásokban, szívesen válaszolok mindenkinek!

                  

Amire szükséged lesz

 • 3 db fapálca (plusz extra, ha szeretnél kereszbe szálakat a pálcák végeire)
 • Gyöngyök, fagolyók, gombok, stb….
 • Ragasztópisztoly (de ha türelmesebb vagy, akkor hagyományos -lehetőleg sűrű- ragasztó is megteszi)
 • Szalag, vagy zsinór a felakasztáshoz
 • Csillám (body) spray (opcionális)

Így csináld

 1. A három pálcát középen ragaszd egymáshoz úgy, hogy pontosan egyforma szöget zárjanak be egymással minden oldalon (használj szögmérőt, ha szükséges)
 2. Ragaszd fel díszítést
 3. Ha szeretnél rá keresztbe pálcákat, akkor ahhoz törd le néhány pálcika végét és úgy erősítsd fel hátulról, de akár hagyományos gyufát is használhatsz erre a célra, melynek előtt levágtad a “fejét” és (ha szükséges) filctollal beszínezted (lejjebb hasonló verzióról is láthatsz képeket)
 4. Végül hátulról ragassz fel rá egy darab szalagot, vagy zsinórt és már mehet is a helyére

 

Boldog és Örömteli Karácsonyi Készülődést Kívánunk Nektek :)

Comments

 1. Kerekné Liszkai Laura says:

  Helga! Ezek csoda szépek! Engem, egyenlőre csak az gátol az elkészitésben, hogy pálcákat kell keresnem! Kellemes Ünnepi készülődést viszont! Mexnek jött a Télapó, vagy a kinnti szokás szerint nem akkor tartjátok? Üdv

 2. Szia! Köszönjük szépen :) Nekünk is nagyon tetszik, ilyeneket adunk ajándékba Karácsonykor :) A pálcákat hobbi boltokban is be lehet szerezni, de akár hosszú gyufát is használhattok, így a mérete a karácsonyfára is megfelelő lesz.
  A Télapó járt a kisfiamnál, de csak pár szó erejéig, kipróbáltuk, hogy reagál a “magyar Mikire”, mert itt az óvodában is jönni fog a Santa Claus és itt a karácsonyi ajándékokat is ő hozza, amit 25-én reggel bont majd ki (éjjel kerülnek a fa alá). Ha Magyarországon karácsonyozunk, akkor Jézuska jön, oda Ő jár :) de ott is éjjel jön el és 25-ére lesznek a fa alatt az ajcik.
  Szép napot kívánok, x

Trackbacks

 1. […] hátulról ragassz fel rá egy darab szalagot, vagy zsinórt és már mehet is a helyére. Forrás […]

Speak Your Mind

*