Gyönyörű mécses papírból és bébi ételes üvegből

Tea-light luminaries

Tündéri, de annál egyszerűbb kis mécsesek, melyek felvidítják a szomorkás őszi estéket. Személy szerint imádom az őszt… az illatokat, a színeket… még az esővel sincs bajom, ha a felhők néha-néha átengednek némi napfényt :) Ezeket a mécseseket igen egyszerű elkészíteni, csupán néhány olyan egyszerű dolog kell hozzá, mint a bébiételes üveg és némi papír. Bámilatosan kreatív :)

Hozzávalók/Kellékek:

 • Bébiételes üveg
 • Színes papír
 • Sütőpapír
 • Ragasztószalag
 • Pengés kés
 • Olló
 • Gyertya

Elkészítés:

 1. Tisztítsd ki az üvegeket és dörzsi segítségével kapirgáld le a maradék cimkét, illetve ragasztót is
 2. Mérd körbe mind a színes papírral, hogy lásd, kb mekkora darab illik az üvegedre (legyen 1 cm-rel hosszabb), majd vágd le a méretet úgy, hogy az picit magasabb, legyen az üvegnél
 3. Tedd meg ugyanezt a sütőpapírral is, de ez legyen picivel kisebb (valahol félúton az üveg magassága és a színes papír magassága közt)
 4. Fektesd egy vágódeszkára a színes lapodat, majd a penge segítségével a felső, illetve alsó szélétől kb. 1-2 cm-re, függőlegesen kezdj el cik-cakk formákat vágni bele, egymás mellé, sorban, egészen amíg körbe nem érsz.
 5. Először a sütőpapírt ragaszd körbe az üvegre, ragasztószalaggal rögzítsd. Ez segít majd a színes papírt kimerevíteni, ezáltal megóv az esetleges balesetektől
 6. Következik a színes papír, tekerd az üveg köré, majd rögzítsd a ragasztószalaggal
 7. Helyezz bele egy teamécsest, gyújtsd meg és gyönyörködj benne :)

Tea-light luminariesTea-light luminariesTea-light luminariesTea-light luminaries

A mintát akár le is töltheted és kinyomtathatod innen!

Az ötlet a MiniEco blogról származik! Köszönjük szépen!

Speak Your Mind

*