Halál a konyhában (Eva Kapfelsperger & Udo Pollmer)

Tudni akarod, mi az, amit te és a családod megesztek? A könyv az élelmiszerekben található káros anyagokkal foglalkozik és lehetséges megoldásokat mutat, hogy elkerüljük ezek elfogyasztását. Olyan általános ételekről ír, mint például a tej és tejtermékek, hús és egyéb húsételek, tojás, stb.. Érdemes elolvasni, igencsak felnyitja a szemeket…

Eva Kapfelsperger és Udo Pollmer könyvének ha­tásaként számos pozitív változás történt a Német élelmiszeriparban…

“Egy krimit parancsolnak? Tessék: aflatoxinok a paprikában, tisztítószer a tojásban, higany a tonhalban, rákkeltő anyagok a kolbászban, dioxin a tejben, DDT az anyatejben – a modern élelmiszer-termelés és élelmiszer-feldolgozás árnyoldalai.
Ha egy békát forró vízzel teli fazékba tesznek, az rohanvást igyekszik menekülni az edényből. Ha azonban hideg vízbe helyezik, amelyet csak lassan melegítenek fel, az állat hagyja magát halálra főzni, anélkül, hogy különösképpen védekezne ellene.
A megfőzött békáról szóló hasonlat találóan jellemzi a napról napra mindinkább szennyezett környezetben élő, civilizált ember helyzetét.
Sokunk számára annyira természetessé vált a normális és egészséges táplálkozástól való igen nagyfokú eltávolodás, hogy időközben a bizonyos mértékik mesterséges termékek számítanak “élelmiszernek”, és ezek fogyasztását tekintjük normálisnak.
A béka problémája a következő: egyszerűen nem akarja észrevenni, hogy a hőmérséklet egészen lassan emelkedik. Ezért elmulasztja azt, hogy még idejében cselekedjen.

A Der Spiegel szerint a könyv “riasztólövés” ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan. ” – a könyv hátoldaláról

A könyvet megvásárolhatod itt!

 

Speak Your Mind

*