Halloween-es tökök – faragás nélkül is lehet

A tökfaragáshoz kétség nem fér hozzá, kés kell. Vagy valamilyen hasonló élesebb szerszám, hiszen a töknek kemény héja van, amit át kell törnünk ahhoz hogy jó kis mintákat, réseket, lyukakat faragjunk bele. Az sem árt ha van a kezünkben erő, nem is kevés. Éppen ezért tökfaragáskor a gyerekek sokszor csak a bámészkodók szerepét ölthetik magukra, részt venni a  kisebbek nem nagyon tudnak benne. Most mutatok pár olyan technikát, amikor nem kést használunk, és legfőképp nem egyedül csináljuk, hanem gyermekeinkkel, a szomszéd gyerkőccel vagy az unokahúgival karöltve.  ;)

Az egyik nagy kedvencem – mivel máshová is sokszor festegetek – a tökök arcfestése. Igazán vidám kis figurákat tudsz ezzel a technikával létrehozni, ecset és akril festék kell hozzá, no meg egy kis kézügyesség. A színezést nyugodtan bízd a kicsikre, és ha sikerül kimenni a vonalból, azt se bánd, az akril festék ugyanis míg nem szárad meg, vízzel jól oldható, tehát törölhető nedves kis szivaccsal. Ráadásul környezetbarát anyag is. Arra azonban vigyázz, hogy ha ruhára kerül, száradás után maximum az ecetes olló hozza ki.

Forrás respage.com

 

Tedd félre az ecsetet és a festéket, jöhet a színes papír, az olló, ragasztó és a sebkötöző géz. :) Keress az udvaron vagy a parkban különféle nagyságú és színű faleveleket, vagy mint a képen látható, egyformákat, majd ragasszátok fel őket szép sorjában egymás mellé a tök oldalára úgy hogy a minta körbeérjen. Amennyiben érzel magadban még több kreativitást (és hát miért ne éreznél?) akkor folytasd ezt feljebb is, és alatta is, így falevéllel beburkolhatod az egész tököt.

Másik nagyon aranyos technika amikor fehér és fekete papírból kivágsz két két különféle méretű kerek kis lapocskát, ezeket felragasztod a töködnek szemnek, majd a szemeket kihagyva körbetekered gézzel (néhol le-le ragasztva hogy tutira stabil legyen), amíg az egész gömb el nincs fedve a képhez hasonló módon. Szerintem nagyon bájos és rendhagyó dekoráció lesz belőle. ;-)

Forrás bhg.com

Gyermeked évek óta kérlel egy teknősbéka vagy gyík tartásáért, de Te hajthatatlan Vagy? Itt a megoldás. :) Mozogni nem fognak benne a kis lakók, de nézegetni lehet őket naphosszat, sőt, még az óvodába vagy iskolába is be lehet őket vinni egy kis dicsekvésre a technika-, vagy rajztanárnak. Szükséged lesz az elkészítéséhez üvegedényre (befőttes üveg tökéletes!),  kartonpapírra különféle színekben, de javaslom hogy a fekete, narancs, barna és fehéreket használd, hogy stílusos maradj. A kis terrárium stílusához viszonyítva szerezz még be fadarabokat, kis füvet, mohát, vagy színes dekor kavicsokat, és hurkapálcát is.

A kartonokból vágj ki figurákat, szellemet, denevért, faragott tököt, némelyiket ragaszd föl 1-1 különböző hosszúságú hurkapálca végére. Töltsd meg az üveg edényt körülbelül 1/5-öd magasságban a dekorációs elemekkel, majd állítsd bele vagy szurkáld bele a hurkapálcán lévő figurákat. A befőttes üveg tetejére lezárás után köss narancs színű szalagot.  Kész is vagyunk.

Forrás sewcando

 

Speak Your Mind

*