Házi gyümölcsfagyi

A bolti jégkrémek sajnos telis-tele vannak adalékanyagokkal és finomított cukorral, a gyümölcstartalmuk pedig egyenlő a nullával. Ami engem illet, nem is vásárolok filléres, de még drága jégkrémeket sem, inkább elkészítem magam! Mindig van néhány adag a fagyasztóban :)  Íme a legegyszerűbb, mégis az egyik legfinomabb és legegészségesebb recept, melynek egy lurkó sem tud majd ellenállni! Csupán egy fagyi-formát kell beszerezned hozzá és máris kezdődhet a nyalakodás!

Nagypocakúaknak
Szoptatás alatt
12+
18+

Elkészítés: 5 perc + fagyasztás
Mennyiség: formától függ

Saját recept és fotó

Hozzávalók:

  • 1 kispoharas natúr joghurt
  • 2 maréknyi eper
  • 1 db banán
  • 2-3 evőkanál méz
  • Pár csepp citromlé

Elkészítés:

Mindent turmixolj össze alaposan, jó habosra.

Ezután töltsd a fagylalt formába és mehet is a fagyasztóba. Másnapra biztosan megdermed! Isteni finom!

Tipp:

Minél jobb minőségű, krémesebb, ezáltal kevésbé vizes joghurtot használsz, annál finomabb lesz a végeredmény!

Ha jó érett, édes banánból készíted, akkor a mézből kevesebb is elegendő.

Ha turmixgép helyett botmixert használsz, akkor érdemes kancsóban végezni a műveletet, mert akkor könnyedén fel tudjátok tölteni a kis “fagylaltos tokokat”.

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető!

Mindenképpen olyan fagyiformát használjatok, amelyiknek az elmerülő pálcája lyukacsos, különben könnyen kicsúszhat, mikor kihúznád a jégkrémet. A képen látható forma sajnos nem jó, csúszkálnak a pálcikák, helyettük az IKEA-sat ajánlom, olyat, amilyet a KonyhaTündér fagyis bejegyzésében is láthattatok!

Én mindig egy kis folyó meleg víz alá tartom a jégkrém “tokját”, mielőtt megpróbálnám kihúzni. Így simán kicsusszannak :)

Jó étvágyat!

Comments

  1. Ilyen jegkrem- tarolos, bigyuszt hol kaptal Angliaban? vagy nem itt vetted! nekem is kene, mert en a madartejet szoktam lefagyasztani, az is isteni!!! koszi, ha valaszolsz! Xx

  2. Szia, a madártejes is jó lehet! Ki is fogjuk próbálni! :) Ebay-en nézd meg, úgy keresd, hogy “lolly maker”! Jó sok féle van fent. A lényeg, hogy olyat válassz, amelynek a pálcikája lyukacsos. Különben kicsusszan, mikor kiemelnéd a fagyit. Mi is így jártunk, de megoldottuk házi tuninggal, forró eszközzel. :) Üdv

Speak Your Mind

*