Hernyók pomponból

Csuda aranyos kis mütyürkék, akiket pillanatok alatt összedobhattok, csupán néhány bolyhos labda és kis mozgó szemek kellenek hozzá, melyeket kreatív boltokban hamar be lehet szerezni. Egyszerűen cérnával fűztem össze, majd felragasztottam  a szemeket. A szarvacskákat utólag találtam ki, azért nincs a képen. Színes pálcikákat (fogpiszkálóból is könnyen elkészíthető, ha filctollal beszínezed) egyszerűen beledöftem. Néhány perces munka csupán.

 

 

 

 

Comments

 1. Kedves Minta Mókus!
  Nagyon megtetszettek a kiskukacok.
  Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet kapni ilyen kis pamacsokat, mert a KreatívHobbyban nem árulnak.
  Válaszát előre is köszönöm,
  Üdvözlettel,
  ÉVi

 2. Kedves Évi!
  Hát.. feladtad a leckét :) Azt gondoltam, hogy minden kézműves üzletben kapható a pompon, ezzel szemben sajnos még az internetes webshopokban is csak hosszas keresgélés után találtam egyet, ahol lehet rendelni. Itt megnézheted. Az is kiderült számomra, hogy nem úgy nevezik “pom-pom” (ahogy én hívtam eddig), hanem pompon :)
  Szóval a POMPON :) egyébként házilag is könnyen elkészíthető színes fonalból, a technikáját megtekintheted itt!
  Egy másik alternativa lehet a nemezéssel készített gyapjúgolyók, melyet szintén Te magad csinálhatsz, házilag, színes gyapjúból. A nemezésről itt találtam egy nagyon szép leírást, ahol a készítésről is láthatod a technikát, képekben. Nagyon egyszerű. Itt és itt pedig tudsz rendelni hozzá való gyapjút, de ezeket lehet, hogy hobbi boltokból is könnyebben be lehet szerezni.
  Remélem tudtam segíteni, jó alkotást kívánok! :)
  Helga

 3. Kedves Helga!

  Jelzem, hogy unokámnak én a Tesco-ban vettem a játék osztályon, 2 éve. Most felfűztem vele az amúgy megunt golyócskákat, jó móka volt, és újból játszik velük. Gratulálok és köszönöm az ötletet.
  Piroska

 4. Köszönjük a tippet kedves Piroska, és nagyon örülök, hogy tetszett az ötletünk :) Szép napot kívánok, Helga

Speak Your Mind

*