Irány játszani…

Bizony! Egyenesen játszani! Muszáj volt ugyanis elkezdenünk gyerekek közé járni, mert mikor Mókusom meglátott a parkban egy másik gyereket, lemerevedett és tátott szájjal bámulta! Egyrészt emiatt, másrészről pedig szeretném, ha majd nem érné meglepetésként az óvoda, ahol csak angolul beszélnek. Tehát a játszóházakban én is angolul beszélek hozzá és nagy örömömre, egész jól megérti! Persze emellett otthon sokat mesélek neki angolul, a rádiót hallgatunk és angol nyelven nézzük néhány rajzfilmjét is. Nem hiszem, hogy probléma lesz a nyelvtanulással. Elkezdi az ovit jövő szeptemberben és rá egy évre már jobban fog beszélni, mint én! Ebben biztos vagyok :) No de maradjunk a témánál! A játszóházak, amelyekbe járunk egytől egyig fantasztikusak! Nagyon sok játékuk van és mind a foglalkoztatások, tevékenységek, programok, mind pedig a személyzet kiváló! A helységekben vannak kis asztalok székekkel, ahol a gyerkőcök a kézügyességüket és kreativitásukat próbálgathatják, van pihe-puha olvasósarok, ahol sok-sok mesekönyvből válogathatunk, millió féle játék, köztük Lego és egyéb építők, kirakók, valamint kisautók, vonatok, repülőgépek, hozzájuk pályák, sínek. Shoppink sarok, amely akár lehet posta, vagy bank, zöldséges, vagy hentesüzlet.

Ami a gyerkőcök fantáziájából előpattan. Millió verzióhoz vannak kiegészítők! Ha kedvük támad, akár be is öltözhetnek ilyen-olyan jelmezekbe! Ezen kívül csúszdák, hinták, kisautók, kismotorok és még játék konyha is.  Kisebb babáknak hinták és puha szőnyeg babajátékokkal, pihenőszékkel.A szülőknek kényelmes fotelok, üdítő, tea, vagy kávé. Kicsiknek finom gyümölcs, mazsola, keksz és csőrös poharakban innivaló. Általában 1.5-2 órásak a foglalkoztatások, melyeken közös éneklések és mesélések is vannak, kiegészítve vidám gyerekdalokkal. A vicc az egészben, hogy az egész vagy ingyenes, vagy csupán 1.5 font, ami kb 500Ft. Hol így, hol pedig úgy.

A kedvenc helyünk például ingyen van. Nem ezért, hanem mert családiasabb és nem annyira forgalmas. A parkolás itt nem túl jó, de azért megoldható. Mex imádja és minden alkalommal nagyon várja a játszóház látogatásokat!

Eleinte heti egyszer mentünk, mostmár 3 alkalommal, de van, mikor 4x is. Örülök, hogy aktívabbá, változatosabbá és nem utolsó sorban eseménydúsabbá tudtam tenni a Mókuskám életét ezekkel a helyekkel!

Speak Your Mind

*