Játszóházi kalandok…

Továbbra is járunk játszóházakba, melyeket Mókus ugyanúgy szeret, mint a legelején. Kettő hely maradt, amit szeretünk, így csütörtökön és pénteken délelőtt ezekben “tombolunk”. A csütörtökit jobban szeretem, mert egy kedves magyar nanny ismerősöm is oda jár a kisfiúval, akire vigyáz. Aranyosak mindketten és már a gyerekek is ismerik egymást.
Gyerekzsivaj és RENGETEG játék :) Köztük persze a számtalan kis járművel, melyeket csemetém annyira imád. Arany szívem látja, hogy a kislányok babakocsikat tologatnak, hát hogy ő is kipróbálja azt a játékot, nekiiramodik és tolja a babajárgányt, csak épp babák helyett az autóival pakolja meg a tolnivalót :D Járkál körbe-körbe és gyűjti bele az autókat. Nagyon jó fej :) Megzabálom! A másik dolog, hogy “begyűjti” az autókat. Hordja oda nekem, és mikor már elegendő összegyűlt a játékra, akkor a közeli szőnyegen nekiáll gurigatni azokat. Mókus minden esetben jól elvan egyedül, itthon is ez a helyzet. Ha van játék, akkor eljátszik egyedül is. Már nagyon ritkán hív engem, hogy valami nem megy és segítsek. A játszóházakban annyiféle dologgal el tudja foglalni magát, hogy volt olyan, hogy egész idő alatt nem jött oda hozzám. Nem hiszem, hogy gond lesz az óvodánál később…. :)
A játszóházi móka 10 órakor indul, ahová ugyan általában késve érkezünk, de mégis elég idő jut a játékra. 1,5-2 óráig tart az egész, de általában igen eseménydúsnak mondható minden alkalom. A vége felé mindegyik játszóházban tízóraira kerül sor, amikor a picik gyümölcsöt, némi rágcsálnivalót és innivalót kapnak. Az egyik játszóházban egy nagy műanyag terítőt terítenek a földre, azon csücsülnek a picik, a másikban kis asztalokhoz ülnek, ott falatoznak. Az idő lejártával pedig mindkét helyen egy kis körbeülős, dalos mókázás következik, ahol gyermekdalokat és versikéket énekelünk és mondogatunk a gyerekekkel. Mókus persze nem ül meg az ölemben, hanem általában a kör közepén ugrál, tornázik és táncol :D

A játszóházak tökéletes előkészítői az óvodának, ahová először csak heti 2 napon fogom hordani a Mókust és mivel épp a csütörtököt és pénteket tervezem, így tökéletesen jön ki a dolog.

Speak Your Mind

*