Karácsony 2010

Mint ahogy minden évben, ezt a Karácsonyt is családi körben töltöttük. Az idei “karika” sajnos elég pöttömre sikeredett, mert nem utaztunk haza, ellenben hugicámmal, aki így a nagy családdal és barátokkal tölthette az ünnepeket. Szóval itt maradtunk négyesben kis családommal és Mókus keresztapukájával.
A készülődést természetesen ajándékvásárlás előzte meg. Mindenki apróságot kapott, kivéve persze Mókust :) Neki jár a legszebb, legjobb és legtöbb ajándék, az én kedve és jó gyermekemnek! Idén is saját fotókból összeállított naptárakat és képeslapokat készíttettem, a két drága nagymamámnak viszont külön ajándék is járt! A tardosi drágám egy A3-as méretű, díszes posztert kapott, rajta az összes Mókus-fotóval, amely nála, vagy vele készült. Nagyon szép lett! A másik drága nagyimnak pedig ezt a naplót szerkesztettem át, nyomtattam ki és raktam tele fotóval. Egy csodaszép album lett belőle, melyet 24-én hajnalban fejeztem be, hogy Pötyi reggel el tudja vinni, mikor hazautazik.
Szóval hugicám reggel lelépett, én meg hullafáradtan nekiláttam az ünnepi teendőknek. Délelőtt bejglit és egyéb süteményeket sütöttem, majd később fát díszítettünk Mókussal, ami részéről inkább díszdobálós játéknak számított, mert egy darab csecsebecsét sem akart a fára akasztani. Vásároltam külön neki egy kis fa játékokból álló fadísz-csomagot, melyből a vonatot és a hintalovat alig tudtam kikönyörögni, hogy a fára tehessem :) Édesem szívesebben játszott velük, minthogy lógni látta őket.

Idén nem szerettünk volna pulykát tenni az ünnepi asztalra, mint ahogyan az elmúlt években tettük, ezért úgy döntöttünk, hogy kitalálunk valami izgalmasabbat. Páromnak eszébe jutott, hogy a nagymama töltött csirkéje és krumplisalátája micsoda ízletes lakoma lenne, ezért nem sokat tétováztunk, megvásároltuk a hozzávalókat és drágám el is készítette az ételt. Istenire sikerült, nagyon finom lett! Mókusnak is ízlett, még repetázott is belőle :)

A vacsora után apa felosont és míg én adtam Mexinek az utolsó falatokat, megszólalt a csengettyű… Mókus erre felkapta a fejét, együtt örvendeztünk, hogy megérkezett a Jézuska. Nagy izgalom közepette felmentünk az emeletre, ahol akkorra már rengeteg ajándék hevert a fa alatt. A fő meglepetés a futóbringa volt, amelyre Csibém máris rávetette magát! Le sem lehetett vakarni róla egész este :) Emellett kapott még nagy tűzoltó autót, amely hangosan szirénázik és még villog is, úgyhogy teljes volt az öröm. Szép este volt, Mókusnak pedig különösen! :)

Mivel Angliában élünk, így követjük az itteni szokásokat is, úgyhogy éjjel a Télapó is megérkezett (rénszarvasfogattal természetesen) és hozott Kismókusnak egy csomó szép könyvet, meg kedvenc figurákkal díszített pólót és még egyéb apróságokat, melyeket Vakarcsom Karácsony reggelén a fa alatt talált :)

Karácsony másnapján meglátogattuk az unokanővéremet és a családját Chatham-ben. Szuperjó volt együtt lenni a család egyik felével (édesapám oldaláról). Nagyon jól éreztük magunkat, isteni finom ételeket ettünk és jókat beszélgettünk. Jó volt látni a nagynénémet, nagybátyámat és a kedvenc kis unokaöcsémet :)
Blanka, Balázs és Mex, a három kis lurkó jókat játszottak, el voltak egész nap a sok-sok új játékkal. Öröm volt nézni őket, ahogy fürdenek a boldogságban :)

Speak Your Mind

*