Karácsony 2009…

23-án megvettükl a pulykát, melyet édesem otthon elő is készített. Mivel a mérete miatt nem fért be a hűtőbe, így aznap kint éjszakázott szegény pára. Pötyi és Tomi nekiálltak mézeskalács házat és emberkéket készíteni. Szuperjók lettek. Jómagam, párocskám kérésére egy jó adag “darázsfészek” nevezetű diós süteményt készítettem. Egész jól sikerült.
A madarat másnap kora délután kezdtük el sütni, fincsi vegyes sült zöldségeket készítettem hozzá, valamint francia salátát spárgával és ropogós szőlővel. A madár száraz lett, úgyhogy vacsora után vissza raktuk a sütőbe még vagy három órára. Egyébként finom volt minden. Pöty fűszeres vajban párolt pisztrángot és kardhalat készített. Igazán ízletes volt az is. Főleg az illata varázsolt el.

Szentestén Kismókus úgy döntött, hogy nem kúszik-mászik, ehelyett inkább gyalogol :) Nagyon jól ment neki! Természetesen közben előfordult néhány popóra huppanás és hasraesés, de ezeket leszámítva szinte egész este talpon volt a kicsike :) Nagyon jól csinálta! Igazi nagyfiú már!

Sok szép ajándékot hozott neki a Jézuska, pl. hintarénszarvast, több doboz Lego Duplo-t, Mickey Mouse pólót, John Lewis sapkát, plüsjátékokat, kirakót, szuper könyveket, és még sok egyéb ilyen-olyan játékot. Oda volt a sok színes dologért, de a pálmát a Lego viszi :) Nagyon tetszik neki, hosszú-hosszú percekig pakolgatja, rakosgatja az apró, színes darabkákat :)

Speak Your Mind

*