Kedvenceink: Bóbita…

Pici kora óta olvasom Csibének Weöres Sándor eme remekművét, és egyúttal az egész Bóbita című verses gyűjteményt. Mókus annyira megszerette, hogy sok kedvence közül is ez lett a Number One! Szinte nem telik el olyan nap, hogy ne vennénk a kezünkbe. Fent van a polcon, de Csibe tudja a helyét és rámutat, mikor azt szeretné, ha olvasnék belőle! Körülbelül 4-5 hónapos lehetett, mikor elkezdtük a rendszeres olvasást. Akkoriban még csak ezt az egyet. Hosszú honapokon keresztül csak Bóbitáztunk, hisz telis tele van fantasztikus versekkel, mondókákkal és dalokkal. Nem volt unalmas és még ma sem az!

Manómat az ölembe ültettem és kényelmesen hátradőlve mondogattam neki a különböző versikéket, elénekeltem a dalokat. Számtalanszor aludt el így az ölemben a Kisbabám :) Ma már ugyan nem szundít el ilyenkor, viszont figyelmesen végighallgatja az egyes verseket és szépen lapozza az oldalakat. Persze nem véletlenül tartjuk a felső polcon a könyvet… olykor-olykor előfordult, hogy az asztalon, vagy a kanapén maradt és olyankor Csibe megkaparintotta.  Sokszor hagytam neki, hogy lapozgassa és mivel ügyes volt, így rá is hagytam. De mikor meghallottam a lap szakadását, akkor tudtam, hogy baj van :) Odamentem hozzá és együtt megragasztottuk. Közben szépen elmagyaráztam neki, hogy ha eltépi a könyvet, akkor anya nem tudja majd olvasni (bár már majdnem mindet ismerem fejből :) ) és úgy szomorú lesz a baba :) Ez előfordult néhányszor, így a könyv most tartalmaz néhány foltozott lapot. Egyenlőre még veszélyes a Gyerkőc és csak a leporellókat tartjuk az alsó polcokon, de tudom, hogy hamarosan már nem lesz probléma az átlagos könyvekkel sem :)

Nagyon szereti Mókus a Bóbitát, de van még néhány kedvenc könyvünk. Pl imádja Kisvakondot és a Micimackós leporellókat is. Sok-sok könyve van, de szükségünk is van rájuk!

Speak Your Mind

*