Kincsek…

Valamikor július végén kezdődött Mókusnál a kavics őrület. Ez azt jelenti, hogy állandóan azt keresi, hol tudna kavicsokat gyűjteni, majd valamiféle vízbe dobni azokat. Lehet az csatorna, patak, folyó, tó, vagy akár vízzel teli hordó, Csibémnek az a lényeg, hogy csobbanjon egy nagyot. Minél nagyobb a kavics, annál jobb :) Próbálkozott már szegénykém sziklakövek földből való kiemelésével is, természetesen sikertelenül. Olyankor engem kér meg arra, hogy segítsek és végezzem el helyette a munkát, ami neki nem megy, szóval elmagyarázom neki, hogy sajnos ez nem fog menni és általában meg is érti, nem nyavalyog. Sóhajt egy nagyot és pár méterrel odébb próbálkozik :) A kacsákat rendszeresen becélozza és kenyér helyett szívesebben lendíti feléjük a kavicsot. Nyilván nem a kacsák a lényeg számára, hanem a víz. Csak egyszerűen túl sok a kacsa :) A madarak csak útban vannak :) Persze nem hagyom, hogy bántsa az állatokat és Mókus igen szófogadó kisfiú, mert valahányszor megkérem, hogy ne dobálja a kacsákat, ő készséggel meg is teszi, amit mondok. Nem bántja őket. Ezért a jeles viselkedésért aztán meg is szoktam jutalmazni, de minimum megdicsérem őt!

Szóval a kavicsok… augusztusban az esküvőn hajigálta tele a kis éttermi tavat, majd Anyummal a pecázások alkalmával, valamint otthon az udvarban a kerti hordót töltögette a kis kövecskékkel.

Mostanra már mondja, hogy “dobál”, ami nála azt jelenti, hogy dobálni szeretne. A sétáink folyamán több helyen is megállunk kavicsot gyűjteni, majd elhajigálni azokat, de szerencsére erre igen sok lehetősége van az úton, tehát nagyon élvezi. Szeret sétálni járni a kis bébi taxijával is, mert annak felnyitható az ülése, ami az ő kis titkos csomagtartója, ahová a kincseit (kavicsokat) gyűjtögeti.

Itthon már egy egész szép gyűjteménye van az udvaron, melyeket szépen lemosunk és olykor-olykor belecsúszik egy-egy darab a zsebébe, melyet viszünk dobálni :)

Kíváncsi vagyok, meddig fog tartani a kavics mánia, mert jó mókának tartom és hagyom, hogy csinálja, segítek neki még a köveket is összeszedni.

Speak Your Mind

*