Kreatív szakácskönyv kezdő kuktáknak :)

Ma írtam egy gasztro bejegyzést, és közben arra gondoltam, milyen egyszerű is volt elkészíteni, akár még egy gyerek is könnyen elkészítheti (paradicsomleves volt). Aztán amikor azon gondolkoztam ide milyen témában írjak, eszembe jutott hogy láttam egy ötletet arra, mivel lephetjük meg a kis kuktánkat, aki folyton ott téblábol a kezünk alatt. Vagy épp hogy nem téblábol, hanem nagyon is ügy, sokat segít és ügyes is.

Nekik készíthetünk egy aranyos kis szakácskönyvet, ami egyben mókás is és játékos, gyerekkézbe való és kedves ajándék lehet bármilyen alkalomra. ;)

szakácskönyv gyerekeknek

Amire szükséged lesz:

 • natúr színű papírzacskók, ha ilyet nem tudsz beszerezni, jó helyette más hasonló vastagságú  karton
 • kinyomtatott képek a receptekhez
 • ragasztó
 • filctoll, fehér karton
 • recept kártya
 • kézműves (színes, mintás) papír (ez dekopázs papír is)
 • varrógép és hozzávalók (nagyon egyszerű varrást kell alkalmazni!!)

 

Így csináld:

 1. készíts a szakácskönyvnek címlapot: vastag kartonra írd föl a könyv címét kézzel
 2. a papírzacskót hajtsd ketté hogy egy könyv/füzet alakot kaphass, ezt ismételd meg többször, attól függően milyen vastag könyvecskét szeretnél
 3. a hajtás résznél közepén varrd össze a könyvet, hogy lehessen hajtogatni
 4. a zacskó/karton közepére egy kisebb négyzet alakzatban varrd föl a kézműves papírt, majd arra varrd föl a kinyomtatott receptkártyákat és a képeket, írj mellé vicces és személyes megjegyzést, rajzolj rá vagy varrj rá motívumokat. Egyszóval tedd egyedivé, széppé, gyermeked kedvenc ételeivel pakold tele. Főleg sütikkel. ;)
 5. a fázisfotók alapján kövesd a munkamenetet, mindig legyen egy fő kép amin az elkészítendő étel van, a szétnyitott lapok másik oldalán pedig legyen a kártya, az elkészítési móddal, hozzávalókkal.

Forrás: terrasavvy.com

Speak Your Mind

*