Kupak és születésnap…

Hogy miként jön össze ez a két dolog? Máris elmesélem: Mókusegérke immáron 11 hónaposan megtanulta kinyitogatni a flakonok és tubusok kupakját. Persze nem a csavarósat, hanem a pattintós kis zárósapkák foggal való kinyitását sikerült elsajátítania :) Nagyon helyes, ahogy próbálkozik, majd elégedetten rámnéz és várja az elismerésemet, mikor sikerült a mutatványa :) Igazán édes, kivéve mikor nem nézek rá pár percig, mialatt ő megszerzi a hajformázó krémet, majd magára és a szőnyegre keni egyetlen perc alatt, arról már nem is beszélve, hogy persze megkóstolni is muszály, hiszen milyen lenne az élet, ha nem sosem kóstolt volna bele egy kis Toni&Guy-ba :) Hasonló eset történt a nagymamám 75. születésnapján is. Pötyi előző este érkezett, majd még aznap leutaztunk Tardosra, hogy 23-án délelőtt meglephessük a nagyit. Pötyi meglepetés volt mindenkinek! Le is mentünk, szépen is alakult minden, jól meglepődött Mamucikánk, voltak örömkönnyek és nevetés is, minden. Boldog volt mindenki!
Dél körül hazamentünk elkészülni, hogy délután időben visszaérjünk a “hivatalos” születésnapra. Gyalog indultunk el Mexivel, gondolva, hogy egyúttal sétálunk is egy picikét, azonban azzal nem számoltam, hogy mikor otthon tisztába rakom csemetémet, közben ő elkapja a samponos flakont és mivel normál esetben hanyatt fekve történik a pelenkázás, így sikeresen kortyolgat is belőle. Mire feleszméltem, hogy Bébike mit művel, mialatt én vakarom a popójáról a kakát, már 3-4 nagy korttyal le is csúszott a kellemes ízűnek nem mondható nedűből. Mondhatni kissé megijedtem, de Anyum gyorsan megnyugtatott, hogy nem lesz gond belőle, maximum hasmenése lesz. Persze aggodalmam ezzel korántsem távozott, azonban most dagadt a mellem, hogy a bio tisztálkodó szerek mellett döntöttem. Eme szerek egyikével sikerült Mexinek is oltania a szomját. Azóta persze gondosan odafigyelek mindenféle pattintós kupakú, gyanús dologra, nehogy bébikém hasonlóan járjon :)
Nagyim születésnapja nagyon jól sikerült, mindenki ott volt. Mex sokat játszott Benedekkel, a hasonló korú unokatesójával. Mindenki jól érezte magát, szép volt ez a nap!


Speak Your Mind

*