Letölthető, különleges jutalomtábla fiúknak és lányoknak, magyarul és angolul is :)

jutalomtablak

Dícsérni előnyösebb, mint letolni a gyermeket, jutalmazni pedig szintén kifizetendőbb, mint büntetni… Ezt mondja minden gyermekpszichológiával foglalkozó könyv és bizony ez a saját tapasztalatom is ugyanez! Nemcsak könnyebb az élet, ha igyekszünk mindig pozitívan viselkedni, de a gyermek-szülő kapcsolat érdekében is sokat tehetünk az efféle viselkedéssel. A későbbi (kamaszkori) jóviszonyt alapozzuk meg ezzel!

Csinálgattuk ugyan a jutalomtáblákat, de valahogy mindig abbamaradt, talán mert nem volt elég érdekes, így hamar meguntuk… Folyton felírni, hogy mit is kell jól teljesíteni, nekünk nem jött be, hisz ha időnként valami kimaradt, azt általában csalódásként élte meg gyermekem, hiányolta, hogy arra a bizonyos pontra miért nem kap matricát… Kitaláltam hát ezt az új verziót, amellyel könnyedén meghozhatjuk a lurkók kedvét, hisz melyikük nem szeretne hamar a végére érni, ha tudja, hogy mi vár rá? :) Gyűjteni a jópontokat, minél többet, lehetőleg többféle módon, talán nyeről esz. Meglátjuk. Mindenesetre máris megosztom veletek is, próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket!

Innen töltsd le a táblákat:

Magyar  nylvű jutalomtábla – lányoknak

Magyar nyelvű jutalomtábla – fiúknak

Magyar nyelvű – fekete-fehér

English rewards chart – girls

English rewards chart – boys

English rewards chart -black & white

Így használd a táblát:

 1. Előszöris nyomtasd ki, majd tűzd/ragaszd fel egy jól látható helyre. Írd rá a gyermek nevét is.
 2. Tűzzetek ki egy célt, melyet a gyermek akkor kap meg, ha összegyűjt 30 db matricát. Ez lehet mozijegy, kirándulás, játék, édesség, kinek mi a motiváló.
 3. Minden egyes alkalommal, mikor a gyermek kitett magáért, a dícséret mellé adjunk neki egy matricát is, kezdve a 30-tól, rá a számra. Ha szépen sorban haladsz, mindig látható lesz, hogy még mennyi van hátra… :)
 4. A matricákkal motiválhatunk! A negatív hozzáállás (nem kapsz desszertet, ha nem eszed meg a vacsorát..) helyett motiváljunk (matrica jár annak, aki megeszik mindent a tányérjáról) :)

Sok sikert, várom a beszámolókat!! :)

revardcharts

jutalomtablak2

Comments

 1. Nalunk hiszti es veszekedes lett belole,de masoknal biztos nagyobb siker.

 2. Hiszti és veszekedés? Hát az hogyan? :)

 3. Szia Helga!
  Jó ötletnek tartom és megpróbáljuk bevezetni. Sajnos a táblát fekete-fehér nyomtatón nem tudom kinyomtatni, mert a szürke nagyon halvány lett, a kék meg nem is látszik. De kreáltam egy hasonlót, nagy öröm lett. Már van is 4 pontja a fiamnak, igyekszik bőszen :-) Focis kártya a cél.

  Majd jövök még és beszámolok pár nap elteltével.

 4. Jajj, nagyon örülök, hogy tetszik! Nálunk folyamatosan sikere van és igazán hasznos, pozitív! Igyekszik a gyerek, ha kell, ha nem :) Készítek egy fekete-fehér verziót és feltöltöm máris. Ott lesz a cikkben. Helga

 5. KÖSZÖNÖM a fekete-fehér táblát, már ki is nyomtattam, mert a múltkori általam kreált (kicsit béna tábla, de a célnak megfelelt ideiglenesen) 2 hely híján betelt!
  Azt látom és tudom, hogy amit többször megtesznek, elvégeznek, az egy idő után szokássá válik és beépül a napjukba.
  Érdekes volt, hogy mikor a fiamat megismertettem vele, kicsit elszonytyolodott, hogy milyen soká fog összegyűlni a 30 pont. Aztán elmondtam neki, hogy mi mindenért kaphat pontokat, hát rögötn ugrott és fél nap alatt össze is gyűjtött 5 pontot. Ez igen motiváló volt számára, hiszen láthatod majd 5 nap alatt elérte (eléri) az áhított kártyacsomagot. (Csak ne felejtsek el hazafelé venni egy-kettőt.)
  Majd még jövök :-))

 6. Nagyon szívesen ;)

 7. Sziasztok!
  Nekem nagyon tetszik a jutalom tábla, az elő nagyon sikeres volt, és szeretném kinyomtatni a másodikat, de sajnos valamiért nem sikerül kinyomtatnom a keret nélkül, amit a nyomtatási képen lehet látni. Már mindeféle beállitást kipróbáltam, és sikertelen volt. Ha esetleg valaki tudna segíteni, azt megköszönném!

  :)

 8. Szia, meg tudod mondani, hogy melyik linkre kattintasz?

 9. Szia Helga!
  A színes magyar nyelvű jutalom tábla fiúknak amit szeretnék kinyomtatni. Megpróbáltam a többit is, és mindegyiknél ugyanaz történik.

 10. Nem raktam rájuk keretet, szóval valószínűleg a beállításokkal lesz valami probléma. Tudsz esetleg képernyőfotót készíteni? Írj nekem Facebook-on a MintaMókus oldalán, úgy gyorsabb lesz a kommunikáció.

Speak Your Mind

*