Lógó-mozgó Bagoly

Ha már a baglyoknál tartunk, akkor szeretném megmutatni Nektek ezt a másik mókás kis madarat, amely ezennel egy fellógatható kis mozgó dísztárgy. Pengés késsel nagyon egyszerű az elkészítése, egyszerűen csak ki kell vágni az ingyenesen letölthető sablonról, melyet előzőleg letöltöttél és kinyomtattál. Én nem sajnálnám a vastagabb és színesebb papírokat, mert nagyon szép kis dísztárgy készülhet belőle, melyet ajándékként is lehet vinni bárhová! Nemcsak egyszerű díszként állja meg a helyét (nem porosodik, ezért Number One!), de akár party, gyerekzsúr díszletként is használható, ha több, színes darab készül belőle. Amit mi mindenképpen kipróbálunk, hogy 4 különböző színű papírra kinyomtatom a mintát, majd miután kivágtam az egyes részeket, megcserélem a színeket. Így négy különböző baglyunk lesz, mókás-színes verzióban :) Mindenképp felteszem a képet, ha megvan!

Hozzávalók/Kellékek:

  • Erősebb papír, vagy kartonpapír (fehér, vagy színes)
  • Cérna
  • Ragasztószalag
  • Pengés kés

Elkészítés:

  1. Nyomtasd ki az általad kiválasztott lapra az ingyenesen letölthető mintát.
  2. A penge segítségével vágd ki az egyes részeket (a satírozott részre nem lesz szükség)
  3. Vágj a cérnából négy rövidebb és egy hosszabb darabot, majd a képen is látható módon ragaszd fel az egyes részeket, mindent a maga helyére.
  4. A hosszabb cérna kerül a fejére, majd ezzel fel lehet lógatni, ahová csak kívánjátok

Tipp:

Előfordulhat, hogy nem megfelelő helyre ragasztod a cérnát ezért a szárnyak elbillennek valamelyik oldalra, ezt korrigálhatod, ha először cérna nélkül ráragasztasz egy ragasztószalag darabot a szárny felső részére, majd erre ragasztod külön a cérnát. Ha mozdítani kell, akkor egyszerűen lejön majd az alatta levő műanyag felületről.

Nézzétek meg ezt a hasonló madár díszt, ahol videón is látható, hogyan kell elkészíteni ezeket a tündéri, lógó díszeket.

Köszönjük Joelnek, a Made by Joel blogról ezeket a fantasztikus ötleteket!

Speak Your Mind

*