Max 4. születésnapi zsúrja, avagy a Színes Indián Party

Óriási patit csaptunk hétvégén. Már hónapok óta készülünk erre, hisz nagyon-nagyon sok munkába került, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy azt elterveztem. Aki  jártas a DIY munkákban, annak biztosan nem újdonság, hogy a saját kézzel készített dolgok láttán az embert fantasztikus érzés fogja el (engem legalábbis), hisz tudod, hogy magad készítetted. A cél az volt, hogy emlékezetes nap maradjon mindannyiunknak, de leginkább Mókusnak. Meghívók, fejdíszek, névtáblácskák, papírdekoráció, happy birthday girland, “tűzd fel a farkát” játék, festett evőeszközök, szendvicszászlók (és nyílvesszők), party bags (ajándékok a kis vendégeknek) és még a hulahop karikát is én dekoráltam ki a nyilazós játékhoz (nyíllal kellett átlőni a karikákon). Így talán nem is tűnik soknak, de 30 gyerekre (és kb ugyanennyi felnőttre) készülve nem kis munka volt. Az ára pedig… aki azt gondolja, hogy a DIY olcsó, az nagyon téved :) Ha minőségi dolgokat akarunk készíteni, akkor bizony meg kell hozzájuk venni a jó alapanyagot! De hát ezúttal nem is az alacsony költségvetés volt a cél, hanem az a hihetetlen öröm, ami a gyerekek szeméből sugárzott!!!! :)

A dekorációhoz hozzá tartozott kb 200 db színes léggömb, melyek a falakon, plafonon, párkányon lógtak, valamint a padlón hevertek :) A party bag-ek, avagy ajándék csomagocskák apró játékokkal, édességekkel és egy kézzel készített meglepetéssel voltak megtömve. Itt megnézheted, pontosan hogyan készültek :)

 

A zászlós, ‘HAPPY 4th BIRTHDAY MAXIMILIAN’ feliratú girlandot is magam terveztem és raktam össze. Hamarosan megmutatom, hogyan készült :) A cik-cakk papírdekoráció a legegyszerűbb a világon!! Pillanatok alatt elkészül, csupán színes papír és olló kell hozzá!

Ez itt a gyöngyfűzés, avagy az indiános nyakékek készítésének a helyszíne :)

Gyöngyfűzéssel kezdtünk tehát, minden lurkó készített magának egy szép indiános nyakéket, igazi tollas medállal :)

   

Segítek Amber-nek a fűzésben :)

A szépséges nyakékek készítése alatt valaki más arcokat festett…

  

Kéz nélküli fánkevés következett. A kicsik nagyon-nagyon ügyesek voltak, bár volt aki csalt, mert nem győzte tömni a fincsi fánkokat :D

A zsúr a ”pin the tail”, vagyis a “tűzd be a farkát” játékkal folytatódott. Ezesetben azonban nem egy szamár feneke volt a célpont, hanem egy bölényé, melyet hugocskám és a barátja készítettek. Chris megrajzolta, Petra pedig kifestette. A keretet és a feliratot már tőlem kapta :) Büszkék is voltunk rá. Szerencsére sikerült megmentenünk és most itt lóg a kép Mókus ágya fölött :) Nézd meg, hogyan készült a Pin the Tail játék!

Ezután meseolvasás következett az indián sátor körül. Sherry a “Tigris eljött teára” c. történetet mondta el a kicsiknek, akik szemmel láthatóan nagy érdeklődést mutattak a sztori iránt :)

Végre ebédidő :) A gyerekek felfalták szinte az összes szendvicset, a csigaszendvicsnek azonban sajnos nem volt akkor a sikere, mert reggel a fiúk nem tettek bel elég krémsajtot és így picikét száraz lett. Azért így is volt elég ízletes szendvics és zöldség a tányérokon. Mikor befejezték, következett az isteni, de annál egyszerűbb desszert, vagyis a nutellával megkent, majd színes cukorkákba mártott háromszögkenyerek, mellettük sok-sok gyümölccsel :)

  

  

  

Itt megnézheted, hogyan készültek a szendvicszászlók!

Ebből az isteni muffinból bizony 100 darabot készítettek az mi kedves barátaink, Kriszti és Zoli :) Nem sok maradt belőle a party végére!!

Következett a gyönyörű szülinapi torta, melyet hosszú órákik készített a hugicám és az anyukám :) A krémet én csináltam, de a tésztát és a dekorációval ők küzdöttek meg. Az indián sátras finomságot sötétben vittem be a gyerekekből alkotott kör közepébe, hogy Max elfújhassa a négy kis gyertyát rajta. A szépséges és legalább annyira finom tortának mindenki a csodájára járt, hisz valóban nem mindennapi látvány volt :)

  

A tésztája és a krémje is tökéletesre sikerült. Isteni volt, még másnap is! A receptet megnézheted itt!

   

A buli pillecukor sütéssel végződött. Míg a gyerekek megebédeltek, addig a fiúk gondosan begyújtották az indiános tábortüzet, hogy a torta végeztével mindenki mehessen ki és süthesse a cukorkáját :)

Hosszabb botok hiányában inkább mi, felnőttek vállaltuk a sütést, majd adtuk a gyerekeknek az édességet.

Anyukám és Blancsi már bent vártak minket. Kint bizony hideg volt!!

A zsúron többen is megjegyezték, hogy ebből kellene élnem… mármint a partyszervezésből :) Persze szokásomhoz híven mindenkinek csak legyintettem, hisz nekem mindig óriási magasan van a mérce és sajnos nem éreztem azt, amit ők… Én az egészet káosznak és rohanásnak éltem meg :) Najó.. azért én is jól szórakoztam, de bizony nem kis figyelmet igényelt, hogy két  akció és a vendégek között a kisfiammal is törődjek és biztos legyek abban, hogy minenki jól érzi magát.  Már hetek óta fel voltam pörögve, a végére már olyan lehettem, mint egy szigorú ezredes. A “segédeim” folyton vigyázba álltak :D A családomnak és a barátaimnak köszönhetem elsősorban, hogy sikerült ez a remek party. Nélkülük nem jöhetett volna létre, óriási segítséget jelentettek és ezúton is szeretném megköszönni mindannyiuknak!!

Közreműködtek tehát: :)

Torta: Pötyi és Anyu

Muffinok: Kriszti és Zoli

Bölény: Pötyi és Chris

Szendvicsek: Peti és Palkó

Desszert és gyümölcs: Kinga

Dekoráció és lufik: Tomi és Palkó

Szendvicszászlók és nyílvesszők: Peti

Evőeszközök festése: Peti

Indián sátor: Lizzie (thanks for the teepee)

Gyerekek szórakoztatása: Sherry (thanks for the awesome job!)

És persze még ezer más apróbb és nagyobb dolog miatt mondok ezúton is nekik és a többieknek is nagy-nagy köszönetet!!!!!

Pötyi, Tomi és Anyukám

Kinga unokanővérem és férje Palkó

Kriszti, a muffin hősnő :)

Készülődés a Színes Indián Party-ra!

Meghívók

Party Bags – ajándék csomagok a gyerekeknek 

Party dekoráció papírból

Happy Birthday zászlós girland – hamarosan!! (magyarul is, 0-10 számokkal)

Gyerkőc indián fejdíszek – hamarosan!!

Indián fejdíszek anyukáknak – hamarosan!!

Szendvics zászlók

Festett, fa evőeszközök

Pin the Tail – Tűzd fel a farkát játék

 A legjobb szivárvány torta recept

Speak Your Mind

*