Nagy kedvencünk: Eper-vanília turmix

Az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, ezért nagyon szeretünk eperföldekre járni, ahol magunk szedhetjük ezt az ízletes, édes gyümölcsöt. Nagy örömünkre találtunk egy olyan helyet, ahol mézédes epreket lehet szaggatni, így hát amikor csak tudjuk, berakjuk a heti programba, mindaddíg, amíg a szezon tart

Az “eperkorszaknak” lassan vége, de jövőre is rendszeres látogatói leszünk a földeknek, ebben biztos vagyok. Rendszerint viszünk egy labdát, leszüretelünk annyi gyümölcsöt, amennyit szeretnénk hazavinni, közben pedig jól megtömjük a pocakunkat is :) Ezt követően jön az esemény csúcspontja, fantasztikus, a legfinomabb Scone-t eszünk tea kíséretében. Az említett dolog egy tradicionális sütemény itt Angliában és a másik kérdésetekre (mert tudom, hogy felmerült…) a válaszom: igen, kávézó is van a földeken :) De nem ám egy kitelepült “bodega”, hanem egy ízlésesen felépített épület, ahol kint, vagy bent egyaránt helyet lehet foglalni. Valójában egy óriási farmról van szó, ahol a házhoz van hozzáépítve a kávézó és tulajdonképpen az egész magánkézben van. Az említett sütit (Scones) helyben készítik és ilyen finomat még sosem ettem. A leg! A receptjét ígérem, hogy felteszem valamikor a közeljövőben!

A kedvenc turmixunkat ezennel friss, lédús, mézédes eperből készítettük el. Mókus nagy örömmel segédkezett, levágta a zöld szárat és a kancsóba dobálta az epreket, hogy joghurttal, egy kis mézzel és vaníliával összeturmixolhassam. Gondolom mondanom sem kell, hogy az egyik feléből fagylalt lett, a másikat pedig azonnal felszivattyúztuk, egy csepp sem maradt :)

Comments

  1. Szia Helga!Hogy keressek ra a neten ezekre a farmokra? Jovore mar Abi is johetne velunk es ez valoban nagyon jo kis program lenne ha nem esik.Koszonom a valaszodat elore is.

  2. Szia Kata!
    “pick your own fruit/strawberry/wegetable/etc…” meg persze a város, vagy megye nevét, ahová el tudtok menni. Inkább nagyobb helyeket, a Ti esetetekben Cardiff-ot írj be. Mi nagyon szeretjük, főleg, mert idekint jóval igényesebbek, mint otthon Mo-on. Pusza

  3. Nagyon koszonom!

  4. Nagyon szívesen!! x

Speak Your Mind

*