Nincs idő az unalomra!

Újabban tömegközlekedünk. Igen, méghozzá buszozunk :) Nemrég elvittem Mókust egy buszos túrára (na jó, nem is.. csak be a városig), amely akkora élmény volt csemetémnek, hogy azóta folyton buszozni szeretne. Én pedig, mint szerető és gondoskodó édesanyja, természetesen teljesítem a kívánságát, sőt, még akár úgy is felfoghatom, hogy spórolok néhány fontot a parkolás miatt :) Kellemest a hasznossal ugyebár.
No de cím ugye nem arra utal, hogyan is közlekedik a Mókus család :) Arról van szó, hogy igyekszünk minden pillanatot kihasználni, még a fedő nélküli buszmegállóban, esernyő alatt ácsorgós, buszra várós, esős időt is. Szóval gubbasztunk a micimackós ernyő alatt, én guggolok, Mókus pedig szorosan mellettem áll és figyeljük az autókat, ahogy elhaladnak mellettünk. Tanuljuk a színeket, találgatjuk, melyik milyen lehet. Jó móka és hasznos is emellett. Ezzel csupán azt szerettem volna közölni, hogy az unalom csupán akkor van jelen, ha Te magad nem teszel ellene. Én már nem is emlékszem, mikor unatkoztam utoljára, csak nagyjából tudnám behatárolni és az az idő valamikor a lázadós kamaszkorszakomban volt. Ha nincs más, akkor egyszerűen előveszem valamelyik könyvemet (egyszerre többet is szoktam olvasni, még a kocsiban is tartok egyet) :) Igyekszem ezt átadni a kisfiamnak, hogy ne legyen olyan, amikor nem tud mit kezdeni magával, mert ezek csak mind “generált” semmittevések, értelmetlenek és haszontalanok. Szóval… mókára fel és tessék kihasználni minden pillanatot, hisz a gyermekek bármerre járnak, bármerre néznek, TANULNAK, ha a szülő ott van mellettük és elmondja, megmagyarázza, amit még nem értenek a világból!

Comments

  1. Draga Helga!Az unatkozo,tengodo brit gyerekektol rosszul lennek legszivesebben,de nem lehetek toluk rosszul,mert nem az o hibajuk….neveles.A gyerekeket annyi mindenbe bele lehet vonni,eszre sem veszi es repulnek az orak…most eppen szunet van itt a suliban.Donat orommel jon velem ki a kertbe kerteszkedni,ontozni a viragokat…a leheto minden meretben van mar ontozokannank,meg Potikenek is.Aztan csigakat atsegitunk akadalyokon,asok,Donat gereblyezik…ugy elfardunk es milyen lenyeges kerdeseket lehet kozben megbeszelni…a vilagrol.En imadom amikor Donat kerdez!Felmerul egy orszag,eldobjuk az asot,beszaladunk,vilagatlasz elo,keresunk,kutatunk…meg tobb konyv kerul le a polcrol.Miutan kimeritettuk a temat leszogezzuk minek kell meg utananeznunk a konyvtarban masnap.Es tok jo napunk volt.

Speak Your Mind

*