Nyúl Péter és a többiek, azaz Beatrix Potter meséi

Szeretjük az állatos meséket, de Beatrix Potter történeteit különösen kedveljük. Igényes és kedves írásait a gyermekkorában gyakran látogatott természet ihlette. A szabadban töltött órái során szívesen rajzolta, vagy festette le, amit látott.  Az angol írónő történetei annak ellenére, hogy mesék, valahogy mégis valóságosnak hatnak. A kék kabátos, huncut Nyúl Péteren kívül olyan alakok jelennek meg saját kezűleg illusztrált könyveiben, mint a folyton sertepertélő Egérke asszony,  a butácska Kacsa Jolán, a csintalan Tomi cica, a szemtelen Bikkmakk Mókus, vagy a szerencsés Pecás Jeremiás és persze még sokan mások.
További nagyszerű dolog, hogy ezek a hihetetlenül gazdagon illusztrált, mesés történetek már a televízió képernyőin is megjelennek, a lurkók nagy örömére.
“Nyúl Péter besurran McGregor kertjébe, hogy jót lakmározzon a finom zöldségekből. De a gazda észreveszi, és menekülnie kell. Vajon sikerül-e hazajutnia a hatalmas kertből, vagy ugyanaz a sors vár rá, mint édesapjára? – Szabó T. Anna költő, műfordító tolmácsolásában.”
A könyvet megvásárolhatod itt!

Comments

  1. Jánosi Tímea says:

    Szia Kata!
    Nekünk nem a könyv, hanem a film van meg, de az is nagyon aranyos. Gyönyörűen vannak megrajzolva az állatok és még én is a tv előtt ragadok, ha a nagyok azt nézik. Most, hogy van egy kicsi lánykánk is, megveszem a mesekönyvet is.
    Köszönöm

  2. Szia Timi! Nálunk a Kacsa Jolán kalandjai a kedvenc mese Pottertől, Donát már magától is elmondja az egészet..szeretjük ezt a naiv,butácska kacsát…érdekes mesék,gyönyörű rajzokkal és valóban tükrözi a korabeli angol társadalmat…
    Örülök, amikor pozitív visszajelzést kapok a könyvajánlómra.üdv Kata

Speak Your Mind

*