Őszi fa papírhengerből és száraz levelekből

Szárított falevelekből és papírgurigából készíthetsz ilyen jópofa őszi fácskákat. Habár az eredeti nem igazi levelekből készült, a természetben bármikor szedhetünk faleveleket és egész egyszerűen kiszáríthatjuk őket. Nagyon könnyű, még a legkisebbek is örömmel segédkeznek majd az elkészítésében.

IMG_8924[3].jpg

Amire szükséged lesz

 • Nagyméretű papírhenger (konyhai papírtörlőből)
 • Színes festék (főleg őszi színek – barna, piros, sárga)
 • A4-es papírlapok
 • Ragasztó
 • Szárított, kisméretű falevelek
 • Ecset
 • Olló

Így csináld

 1. Alapnak használj egy A4-es lapot, melyre nyomjatok sok-sok sárga, barna és piros árnyalatú pöttyöt, majd ragasszatok rá néhány falevelet is. Akár rajzolhattok is rá. Ezen fog állni a fa, tehát akár erősebb lapot is használhatsz.
 2. A hengereket fesd barnára, majd száradás után az egyik felét vagdosd be 4-5 helyen, kb 2 cm mélyen. A bevágásokat hajtsd ki, majd ragaszd fel az alapnak elkészített papírlap közepére.
 3. Vagdosd be a tetejénél is a hengert, de ezek már ágak lesznek, így sokkal sűrűbben és mélyebben kell vágnod. Kissé hajtsd ki őket, különböző távolságnyira.
 4. Ezekre az ágakra ragasz fel a faleveleket és hagyd megszáradni. Kész is van :)

Forrás: 1+1+1=1

 

 

 

 

Comments

 1. ez fantasztikusan jo!

 2. Gratulálok, naaagyoooon tetszik!

 3. Az ötleted alapján, szeretném kipróbálni, hogy zöld keménykartonból kis gúlát formázva, a még szétterített papíron kijelölt ék alakú faágakat bevágom, majd kifelégörbítem, és a kisfenyő imitációra csillógó öntapadós tapétából kis “gömböket” ragasztok. Nem tudom, milyen lesz, de megpróbálom ezt is, azt is

 4. Biztosan jó lesz így is! Látom Te is kreatív vagy, jönnek a különböző ötletek :)

Speak Your Mind

*