Pókháló drótból és üveggyöngyökből

Ezt a szépséges ablak/fali dekorációt már jó ideje elkészítettük és megmondom őszintén, nagyon nehezen bírtam ki, hogy ne mutassam meg korábban… Mikor először megláttam az egyik partnerblogon, azonnal beleszerettem és azonnal el akartam készíteni. Bőszen nekiláttam a hozzávalók beszerzésének (gyöngyök, drót és hurkapálca), majd nekiláttunk Mókussal, aki az aprócska üveggyöngyöket adogatta hozzá :)  Mi asszimetrikus, színes kis üveggyöngyöket használtunk, de tulajdonképpen bármilyen formájú, apró üveggyöngy megteszi. Nagyon egyszerű elkészíteni és mikor készen van, csak úgy “tündököl” az ablakban :) IMÁDOM!

 

Hozzávalók/Kellékek:

 • 3db hurkapálca
 • 0,5 mm átmérőjű drót (kézműves üzletekből beszerezhető)
 • pici, színes üveggyöngyök
 • Erős olló, vagy csípőfogó
 • Egy nagyobb és egy kisebb fekete gyöngy a pókhoz
 • Ragasztó

Elkészítés:

 1. A három pálcát szorosan kötözd egymáshoz a közepüknél egy kb 10 cm-es darabdróttal.
 2. Fordítsd el úgy a pálcákat, hogy mindenhol egyenlő távolság legyen köztük, majd a maradék lelógó dróttal rögzítsd a közepét, hogy ne forduljanak vissza, tehát maradjon meg a csillag forma.
 3. Ha gondolod, az ollóval, vagy a csípőfogóval finoman megvésheted a drótok helyét, ha nem akarod, hogy elcsússzanak a pálcán, de nem feltétlenül szükséges.
 4. Nagyjából gondold át, hogy mennyi szálat szeretnél körbe húzni. legyen minimum 2.5 cm a szálak között. A minta képen négy drótot húztak ki, én azonban csak kettőt csináltam. Kinek melyik a szimpatikusabb :)
 5. Az első (belső) szálhoz egy 40 cm-es drótra lesz szükséged. A bevésések mentén, vagy csak úgy kezd el egyenként minden pálcán körbetekerni a drótot, egyenlő távolságra a közepétől. Egy pálcán kétszer tekerd körbe a szálat és ne feledj gyöngyöket felfűzni rá minden újabb csavarás előtt.
 6. Folytasd ugyanígy minden egyes szál esetében, csupán ara kell figyelned, hogy a drótod 10-15 cm-rel mindig nagyobb legyen, ahogy a pálcák széle felé közeledsz.
 7. A pókhoz: szükséged lesz egy 80 cm-es drótra, melyből fogj meg egy 4.5 cm-es darabot az ujjaddal, majd helyezz oda egy fogpiszkálót (vagy egy darab hurkapálcát) és hajtsd át rajta a drótot. Így most lesz a kezedben egy 4.5 cm-es dupla drót, melyet a fogpiszkáló segítségével csavarj szorosan össze.
 8. Folytasd így, amíg meg nem lesz a 8 db lábad.
 9. A pók potrohához és fejéhez használd a nagyobb és a kisebb fekete színű gyöngyöt, ragasz őket egymáshoz, maj mikor megszáradtak, sűrű ragasztó (vagy ragasztópisztoly) segítségével erősítsd a lábakra.
 10. Egy darabka drótszállal lógasd a hálóra, a hálót pedig egy újabb drót darabbal az ablakba.
Wow… sokkal egyszerűbb, mint amilyennek a leírtak alapján tűnhet. Maximum 10-15 perc az egész!

Tipp:

A pók készülhet ragasztás nélkül is: fogj egy 15 cm-es szálat, majd húzd át a lábak alatt és fentről fűzd bele a gyöngyöket, szorosan odaszorítva.

Az ötletet a Little Page Turners blogon találtam, ahol az enyémnél jobb képek készültek a projektről, továbbá elnavigál az eredeti oldalra, ahol az készítéséről is találni néhány fotót.

Jó gyöngyfűzést kívánunk :)

 

 

Speak Your Mind

*