Rigótojás makkból? Bizony!

Lenyűgöző projekt, amely olyannyira elnyerte a tetszésünket, hogy Mókussal azonnal készítettünk is jónéhány fészeknyi kis tojást.

A napokban szedtünk néhány makkot az erdei sétánk során, ma viszont vissza kellett mennünk az erdő szélére, hogy biztosan elegendő legyen az alapanyag. Teli zsákkal hazatérve, letisztogattuk a zsákmányt és máris nekiálltunk festegetni. Csibém nagy örömmel mázolta a fogpiszkálóra tűzött terméseket, alig tudtam szurkálni, meg a magamét is festeni, olyan gyorsan haladt. “Jöhet a következő!!” hangzott és már kellett is adnom a kezébe, hogy folytathassa a lavinaszerűen beindult művészi ecsetvonásokat.
Készült kék, sárga, sőt még zöld színű tojás is. Ez utóbbit kineveztük dínótojásoknak, mert a kb méretarányban hozzá illő dinoszaurusz játékaival majd milyen jót fog játszani :)
Egy hosszú és tartalmas napot követő hatalmas pancsi után kisfiam kidőlt, mint a huzat, szóval a tojáskákat egyedül kellett befejeznem (na nem, az övéihez nem nyúltam..), mert akkorra száradtak meg és tudtam rájuk festeni a foltokat egy régi fogkefe segítségével. Ezután vissza szurkáltam őket a tojástartóba hogy reggelre teljesen megszáradhassanak.
Én egy egyszerű tojástartót szurkáltam meg előtte és ezekbe állítottuk a pici fogpiszkálóra tűzött tojcikat, de használhatsz hungarocellt, szivacsot, vagy gyurmát is erre a célra.

Akrilfestékkel dolgoztunk. A fészek még nincs meg, de holnapig megálmodom, hogy honnan szerzek hozzá ilyen szép fonalakat, mert már most szeretnénk ajándékba vinni belőlük kettő kész, megrakott kis csodát :)

A rigók és tojásaik több színben, méretben és formában léteznek. Készítsd el azt a tojást, amely neked a leginkább tetszik!

Forrás: kokokoKIDS

Comments

  1. Kerekné Liszkai Laura says:

    Hát ez óriási! Mindenképpen kipróbáljuk, még ezt a fogkefés dolgot nem igazán tudom elképzelni, de majd gyakorlatban! Köszönjük az ötletet!

  2. A készítő szerint fogkefét egy kicsivel hígabb festékbe kell mártani és fröcskölni a tojásokat. Én ezt nem akril festékkel, hanem temperával csináltam és nem fröcsköltem, hanem óvatosan, apró hirtelen mozdulatokkal hozzá nyomkodtam. Így nagyon szuper lett! Később teszek fel képeket a sajátjainkról is!

Speak Your Mind

*