Santa Claus kitett magáért

Ez a Karácsony is fantasztikusan sikerült :) Sok-sok móka és kacagás, sütés-főzés, no meg persze rengeteg ALKOTÁS :) A konyhaasztalunk egész decemberben foglalt volt, ott készült a számtalan kreatív kütyü, a millió handmade karácsonyfadísz és ünnepi dekoráció. Mikor evéshez készültünk, mindent félre kellett pakolni, rakosgatni, míg végül beszereztem két kosarat, melyekbe könnyedén bepakoltam mindent és viszonylag egyszerűen meg is találtam (majd visszapakoltam a vacsi végeztével :) ) Kicsit túlzásba vittem, mert az ünnepi hangulattal a kreativitásom is őrülten beindult, de úgy érzem, jövőre már tudni fogom picit korlátozni mindezt :) Mókus sokat segített nekem, sok szép dolgot készítettünk együtt.

A legjobb azonban a fa díszítése volt 24-én délelőtt. Jó régen nem volt már igazi fánk, mert a jól bevált műfánkat használtuk. Ezúttal mégis igazit vettünk, mert “vágytunk” a fenyőillatra és az “igazibb” karácsonyi hangulatra. Hát azt kell, hogy mondjam, nem volt sok értelme… sajnos. A hangulatunk ugyan jó volt, de ehhez a fa nem járult hozzá egy cseppet sem… sőt… nemhogy fenyő illata nem volt, de még dús sem volt (ez volt a legdúsabb, amit találtunk). A leginkább azonban az bosszantott, hogy egy “halott” növény van a lakásban hetekig, amelyik szépen lassan szárad ki, pusztul el… Szó szerint szomorú volt nézni, ahogyan egyre fakóbb és szárazabb lett, potyogtak a levelei és csúnyult. Vehettünk volna élő (földlabdás) fenyőt is, de a baráti tapasztalatok szerint azok sem sokkal jobbak, mert a bent töltött idő miatt kiültetés után végül mindenképp elpusztulnak. Barátaink kétszer is megpróbálták, de sajnos nem élte túl egyik fenyő sem… Így hát úgy döntöttünk, hogy a Karácsony utáni, óriási leárazáskor veszünk egy új, jó nagy műfenyőt (80 font helyett 12-ért :) ) és mostantól kezdve ezt fogjuk használni :) Visszatérve azonban az említett igazi fánkhoz és a díszítéshez, a napunk nagyon jól kezdődött. Reggeli után Csibével nekiláttunk, tele aggattuk fenyőnket, míg végül az összes házilag készített dísz felkerült. A papírból, gyöngyökből, filcből és egyéb anyagokból készült kis díszek mellé saját készítésű mézeskalácsokat is aggattunk rá, Mókus nagy örömére persze :)

Mindeközben apa pulykát sütött és előkészítette a különleges desszertet is. A krumplisalátát már előző este megcsinálta, hogy a szentestei vacsorához “megérjen”.

A vacsi fantasztikusan sikerült, nagyon finomakat ettünk. Több kultúrát keverve,  magyarok módjára Szenteste ettünk finomat, az ajándékokat viszont -míg Mókus aludt- a Télapó, azaz Santa Claus hozta éjjel a szánján, melyet a rénszarvasok húznak. Kis amerikai mókát is belekevertünk az egészbe és kitettünk a Mikulásnak egy kis kekszet egy pohár tejjel a fa mellé, mert ugye mikor megérkezik, nagyon jól fog neki esni. Karácsony reggelén Csibém nagyon-nagyon örült a sok meglepetésnek, és ez a nap bizony főleg róla szólt. Szép lassan nyitogattuk az ajándékokat, egymásnak is átadtuk azokat és közben nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Mókusnak volt ideje játszani az újdonsült csodáival és nem azt kellett lesnie, hogy jajj… nehogy beesteledjen és ágyba kelljen menni… :) Különösen élvezte a szaloncukrok helyett felaggatott mézeskalácsokat is, előszeretettel lehasalt a fa alá és onnan csemegézett :) Aznap annyira elfáradt, hogy kora este “elájult”, majd aludt egészen reggelig :)

A többi kép itt látható!

Speak Your Mind

*