Sütemény dunsztosüvegben

Akkor szép, ha különböző színű rétegek készülnek. Lehet szivárványos, vagy egyszerűen csokoládés-nutellás, egy kis fehér krémmel és díszítéssel a tetején. Igazán különleges és nem csak finom, de szép ajándék, vagy zsúr édesség egyben. Készítheted pici dunsztosüvegekben, vagy akár nagyobbakban is. Használj természetes ételszínezéket, hogy ne szennyezd a gyermeked szervezetét!

A piskóta, vagy más jól bevált sütemény tésztát (a mi legfinomabb muffin alaptésztánk például tökéletes) oszd annyi részre, amennyi színt szeretnél, színezd be őket, majd rétegenként pakold az üvegbe. Ezután már csak közepes hőfokon meg kell sütnöd (ne túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön), majd lehűlés után krémmel megkenni és egy kis tortadíszítővel megszórni…. nyami!! :)

A csokoládés-nutellás verziónál érdemes csak félig rakni az üveget a tésztával, hogy aztán a maradék helyen elférjen a finom krém, csokikrém, nutella, vagy bármilyen ínycsiklandó krémes nyalánkság, ami passzol a tésztánoz. Esetleg az alábbi képen látható verziót is utánozhatod, itt az előre elkészített süti tésztát morzsolták az üvegbe első rétegként, arra került egy barna krém, majd a fehér és így tovább…

Forrás: babble

Speak Your Mind

*